Αναζήτηση
Άντζελα Ζήλεια βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
24/03/1935
Θάνατος
29/06/2023
Ηλικία
88
Βιογραφικό

Η Άντζελα Ζήλεια (24 Μαρτίου 1935-29 Ιουνίου 2023) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια.

Βιογραφία

Τραγούδι
Έκανε μουσικές σπουδές στη Σχολή Ζουανέα και διέπρεψε ως τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού, κερδίζοντας πέντε βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ (Βαρκελώνης, Σοπότ και Θεσσαλονίκης).
Ήταν νικήτρια στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού στο Σοπότ το 1996. Κέρδισε το 2ο βραβείο στη Διεθνή Ημέρα Τραγουδιού της Πολωνίας, με το τραγούδι Οι Μόρτες (στίχοι Γιώργος Μουζάκης, μουσική Γ. Ιωαννίδης), το οποίο αποδόθηκε στη πολωνική γλώσσα με τον τίτλο Cyganeria, σε στίχους του Zbigniew Stawecki. Αυτό το τραγούδι ερμηνεύτηκε από τις Anna German, Irena Santor και Kayah στο Φεστιβάλ του Sopot το 1993. Κέρδισε επίσης το 1ο βραβείο στη Πολωνική Ημέρα Ελληνικού Τραγουδιού.
Το τελευταίο βραβείο της ήταν το 1967 με το τραγούδι Καλωσόρισες έρωτα.

Κινηματογράφος
Στον κινηματογράφο η πρώτη της εμφάνιση έγινε το 1959, στην ταινία Ο θησαυρός του μακαρίτη και καθιερώθηκε σε δραματικούς ρόλους. Παρτενέρ της στις περισσότερες ταινίες ήταν ο Νίκος Ξανθόπουλος.
Απεβίωσε στις 29 Ιουνίου 2023.







Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Αντζελα Ζήλεια: Το φρικτό ατύχημα που είχε στο σπίτι της, 5 ημέρες πριν πεθάνει Αντζελα Ζήλεια: Το φρικτό ατύχημα που είχε στο σπίτι της, 5 ημέρες πριν πεθάνει  πριν 9 μήνες
Πέθανε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Άντζελα Ζήλεια Πέθανε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Άντζελα Ζήλεια  πριν 9 μήνες
Χαμός στο ΦΜ Live! Η συνέντευξη που έκανε τους πάντες να δακρύσουν από τα γέλια! Χαμός στο ΦΜ Live! Η συνέντευξη που έκανε τους πάντες να δακρύσουν από τα γέλια!  πριν 8 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551