Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Κώστας Πρέκας βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
Κώστας Πρέκας
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Βιογραφικό
Ο Κώστας Πρέκας (γεν. Αιγάλεω, 1941) είναι Έλληνας ηθοποιός και θιασάρχης.
Κατά τη διάρκεια των νεανικών του χρόνων ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, μετέχοντας στην ομάδα γουότερ-πόλο του ΟΣΦΠ.

Ξεκίνησε επαγελματικά να σπουδάζει υποκριτική στη «Σχολή θεάτρου» του Κ. Μιχαηλίδη, το 1964. Τον ίδιο χρόνο, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θεατρικό "σανίδι" στο έργο "Οι τρεις Αδελφές" του Τσέχοφ, μετέχοντας στο θίασο του Κ. Μουσούρη.

Το 1971 ίδρυσε το δικό του θίασο, ενώ από τα τέλη της δεκαετίας του '80 στράφηκε ολοκληρωτικά στο θέατρο, υπηρετώντας, κυρίως, το κλασικό ρεπερτόριο.
Αρκετά νωρίτερα, είχε ξεκινήσει να αναπτύσει καλλιτεχνικές συνεργασίες με διαφόρους θιάσους, ενώ συνεργάστηκε και με το Εθνικό Θέατρο.

Ο Πρέκας εχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός και από τον κινηματογράφο, αφού πρωταγωνίστησε σε περίπου 20 ταινίες, κάποιες από τις οποίες ήταν υπερπαραγωγές.
Για την ερμηνεία του στην ταινία του Ντ. Δαδήρα «Στα Σύνορα της Προδοσίας», τιμήθηκε με το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ του Ελληνικού Κινηματογράφου του 1968.
Κατά τη διάρκεια της επταετίας ο Κώστας Πρέκας έλαβε μέρος σε αρκετές κινηματογραφικές παραγωγές, εξυπηρετώντας κατά κάποιο τρόπο το τότε καθεστώς, στην προώθηση του λεγόμενου "Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού", ως μανδύα για την απόκτηση λαϊκών ερεισμάτων.
Ο ίδιος, σε κατά καιρούς δηλώσεις και εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, δεν κρύβει ότι παραμένει λάτρης εκείνης της περιόδου, όπως και παλαιότερων καταστάσεων εκτροπής.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έχει αποκτήσει ιδιόκτητο χώρο, το θέατρο "Όραμα", στην περιοχή του Παπάγου.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Διπλό δράμα για τον Κώστα Πρέκα Διπλό δράμα για τον Κώστα Πρέκα  πριν 1 έτος
Θρήνος για τον Κώστα Πρέκα Θρήνος για τον Κώστα Πρέκα  πριν 2 χρόνια
Πρέκας vs «Ράδιο Αρβύλα»: «Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα γίνω μοχλός για να γελάνε οι άλλοι μαζί μου» Πρέκας vs «Ράδιο Αρβύλα»: «Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα γίνω μοχλός για να γελάνε οι άλλοι μαζί μου»  πριν 2 χρόνια
Έτοιμος να ντυθεί γαμπρός για πρώτη φορά ο Κώστας Πρέκας! Έτοιμος να ντυθεί γαμπρός για πρώτη φορά ο Κώστας Πρέκας!  πριν 2 χρόνια
Κώστας Πρέκας: Σύντομα θα ντυθώ γαμπρός Κώστας Πρέκας: Σύντομα θα ντυθώ γαμπρός  πριν 2 χρόνια
Κώστας Πρέκας: Κώστας Πρέκας: "Μπράβο στη Μιμή που αγκαλιάστηκε με τον Λαζόπουλο, αλλά εμένα..."  πριν 3 χρόνια
Κώστας Πρέκας: Ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας; Κώστας Πρέκας: Ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας;  πριν 3 χρόνια
Κώστας Πρέκας: «Θα συμβούλευα τη Γερονικολού να απομακρυνθεί από τον ρόλο της Αλίκης» Κώστας Πρέκας: «Θα συμβούλευα τη Γερονικολού να απομακρυνθεί από τον ρόλο της Αλίκης»  πριν 3 χρόνια
Πρέκας για Κωστόπουλο: Είναι ό,τι πιο σιχαμερό υπάρχει (video) Πρέκας για Κωστόπουλο: Είναι ό,τι πιο σιχαμερό υπάρχει (video)  πριν 4 χρόνια
Κώστας Πρέκας για Πέτρο Κωστόπουλο: Κώστας Πρέκας για Πέτρο Κωστόπουλο: "Χυδαίος άντρας"!  πριν 4 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz