Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Ελένη Προκοπίου βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
Ελένη Προκοπίου
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Γέννηση
1937
Ηλικία
84
Βιογραφικό
Η Ελένη Προκοπίου είναι Ελληνίδα ηθοποιός, χορεύτρια και χορογράφος.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937. Έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της σε κινηματογραφικές ταινίες του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου. Από το 1960, που έκανε ντεμπούτο στον κινηματογράφο με το έργο "Το ραντεβού της Κυριακής", μέχρι το 1972, έλαβε μέρος σε συνολικά 23 ταινίες.

Σε πολλές από αυτές είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, κυρίως όταν ο ρόλος της απαιτούσε και χορό, αφού υπήρξε χορεύτρια και είχε η ίδια την επιμέλεια των χορογραφιών της σε κάποιες ταινίες. Αποτέλεσε χορευτικό ντουέτο με τον Βαγγέλη Σειληνό, τόσο στο Θέατρο όσο και στον Κινηματογράφο. Από το 1960 μέχρι το 1965 το εν λόγω ντουέτο (Σειληνός – Προκοπίου) συμμετείχε στα χορευτικά των περισσότερων επιθεωρησιακών θεάτρων της πρωτεύουσας. Επίσης και με τον Γιώργο Πάντζα αποτέλεσε κινηματογραφικό ζευγάρι, μαζί άλλωστε έπαιξαν σε 5 ταινίες.

Φιλμογραφία

* Το Κοροϊδάκι της Πριγκηπέσας (1972)
* Δάκρυα για έναν Αλήτη (1971)
* Ο Παραγιός μου ο ραλίστας (1971)
* Ομορφόπαιδα (1971)
* Ο Σταύρος είναι πονηρός (1970)
* Ένας Ιππότης με Τσαρούχια (1968)
* Ο Μπούφος (1968)
* Ορκίζομαι είμαι Αθώα (1968)
* Μίνι Φούστα και Καράτε (1967)
* Ο Γαμπρός μου ο Προικοθήρας (1967)
* Αγάπη που δεν σβήνει ο Χρόνος (1966)
* Οι Κυρίες της Αυλής (1966)
* Πέντε Χιλιάδες Ψέματα (1966)
* Το Συρτάκι της Αμαρτίας (1966)
* Παράνομοι Πόθοι (1966)
* Και οι... 14 ήταν υπέροχοι! (1965)
* Ραντεβού στον Αέρα (1965)
* Το Πρόσωπο της Ημέρας (1965)
* Ο Εμίρης και ο Κακομοίρης (1964)
* Μικρές Αφροδίτες (1963)
* Προδομένη Αγάπη (1962)
* Η Αθήνα τη Νύχτα (1962)
* Το ραντεβού της Κυριακής (1960)
Τελευταίες ειδήσεις
Γιατί εξαφανίστηκε η Ελένη Προκοπίου - Δείτε την στα 80 της Γιατί εξαφανίστηκε η Ελένη Προκοπίου - Δείτε την στα 80 της  πριν 2 χρόνια
Ελένη Προκοπίου: Πώς είναι σήμερα η γνωστή ηθοποιός Ελένη Προκοπίου: Πώς είναι σήμερα η γνωστή ηθοποιός   πριν 5 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz