Αναζήτηση
Τζιν Γουάιλντερ (Gene Wilder) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
11/06/1933
Ηλικία
91
Βιογραφικό
Ο Gene Wilder (το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Jerome Silberman) γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1933 και είναι Αμερικανικός ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας.
Σχολείο πήγε στο Washington High School στο Milwaukee του Wisconsin το 1951, σπούδασε Communication and Theatre Arts στο Πανεπιστήμιο της Iowa και κατόπιν έγινε δεκτός στο Bristol Old Vic Theatre School στο Bristol της Αγγλίας, ενώ το 1958 πήρε πλήρη υποτροφία σπουδών από το HB Studio.

Ο Wilder ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο, ενώ έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο στην ταινία του 1967, Bonnie and Clyde. Ο πρώτος σημαντικός ρόλος του ήταν ως Leopold Bloom στην ταινία The Producers το 1968. Αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά σημαντικών συνεργασιών με το συγγραφέα/σκηνοθέτη Μελ Μπρουκς, που οδήγησαν το 1974 στη λήψη ενός Όσκαρ.

Ο ηθοποιός ήταν παντρεμένος τέσσερεις φορές. Η πρώτη του σύζυγος ήταν η Mary Mercier και ο γάμος τους διήρκεσε περίπου πέντε χρόνια, η δεύτερη σύντροφός του ήταν η Mary Joan Schutz, η οποία είχε ένα παιδί που ο ηθοποιός υιοθέτησε. Ο γάμος τους όμως δεν κράτησε πάνω από επτά χρόνια. Η τρίτη σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Gilda Radner (παντρεύτηκαν το 1984), η οποία όμως πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών το 1989. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Wilder οδηγήθηκε στη δημιουργία του ιδρύματος Gilda Radner Ovarian Cancer Detection Center στο Los Angeles. Το 1991 παντρεύτηκε για τέταρτη και τελευταία φορά, με την Karen Webb και ζουν στο Stamford του Connecticut.

Δεδομένου ότι η πιο πρόσφατη συμμετοχή του σε ταινία ήταν το 2003, ο καλλιτέχνης έχει στρέψει την προσοχή του στη συγγραφή και στα ιδρύματα για άτομα που πάσχουν από καρκίνο.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Wonka: Νέο trailer για το μιούζικαλ με πρωταγωνιστή τον Timothee Chalamet (video) Wonka: Νέο trailer για το μιούζικαλ με πρωταγωνιστή τον Timothee Chalamet (video)  πριν 6 μήνες
Έφυγε από την ζωή ο λατρεμένος ηθοποιός, Τζιν Γουάιλντερ! Έφυγε από την ζωή ο λατρεμένος ηθοποιός, Τζιν Γουάιλντερ!  πριν 8 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551