Αναζήτηση
Φράνσις Λάι (Francis Lai) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
1932
Ηλικία
92
Βιογραφικό
Γεννημένος του 1932 στη Νίκαια της Γαλλίας, ξεκίνησε σπουδάζοντας, ως παιδί, πιάνο. Αργότερα ανακάλυψε την jazz και έπαιξε σε αρκετές τοπικές ορχήστρες.
Το 1950 συναντήθηκε με την Claude Goaty και την ακολούθησε στο Παρίσι. Εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Μονμάρτης. Στο «Taverne d’ Atillo», γνωρίζει τον Bernard Dimey. Συνθέτει μαζί του το πρώτο του τραγούδι και συνεργάζεται μαζί του για πάνω από 100 κομμάτια. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την ορχήστρα του Michel Magne, συνοδεύει μουσικά την Edith Piaf για την οποία έγραψε και αρκετά κομμάτια.
Η δουλειά του στην ταινία του Claude Lelouche «A Man and a Woman» (1966), απογειώνει την καριέρα του και γίνεται διεθνώς γνωστός. Κερδίζει το Όσκαρ με το κομμάτι «Where do I begin», στην ταινία του Arthur Hiller «Love Story», το οποίο γίνεται Top 40 hit.
Αν και ποτέ δεν έφτασε τόσο ψηλά όσο με αυτό το κομμάτι, συνεχίζει να εργάζεται για τον κινηματογράφο, συχνά σε συνεργασία με τον C. Lelouch, και συνθέτει ένα μεγάλο αριθμό ορχηστρικών κομματιών όπως το «Today It’s You»,
«Happy New Year» & «Love in the Rain».
Έχει συνθέσει τη μουσική για πάνω από 100 ταινίες κι έχει συνθέσει πάνω από 600 κομμάτια.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551