Αναζήτηση
Μάρκο Μπελόκιο (Marco Bellocchio) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
1939
Ηλικία
85
Βιογραφικό
Ο Μάρκο Μπελόκιο γεννήθηκε το 1939 στην Πιατσέντζα της Ιταλίας. Το 1959 εγκατέλειψε τις σπουδές φιλοσοφίας στο καθολικό πανεπιστήμιο του Μιλάνου. Πήγε στο Λονδίνο, όπου ακολούθησε σπουδές κινηματογράφου και έκανε διατριβή πάνω στον Αντονιόνι και τον Μπρεσόν. Η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους ήταν το 1965, το φιλμ με τίτλο "Οι Γροθιές στην Τσέπη", που θεωρήθηκε μια από τις καλύτερες ταινίες στην ιστορία του Ιταλικού σινεμά. Η επόμενη ταινία του " China is Near" ήταν κωμωδία. Ακολούθησαν ταινίες που επιτίθεντο σε διάφορες οργανώσεις: στους κληρικούς ("Εν Ονόματι του Πατρός"), στον Τύπο ("Βιασμός στην Πρώτη Σελίδα"), στο ψυχιατρικό άσυλο ("Fit to Be Untied"), στον στρατό ("Βία και Μοιχεία").
Ακολούθησε μια γκρίζα περίοδος, στη διάρκεια της οποίας αφιερώθηκε σε μεταφορές βιβλίων στον κινηματογράφο ("Ο Γλάρος" του Τσέχωφ) και επιστροφές σε παλαιότερα θέματα ("The Eyes, the Mouth"). Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα, όταν άρχισε να συνεργάζεται με τον ψυχαναλυτή Μάσιμο Φαγκιόλι, γυρίζοντας μια σειρά από ακατανόητες ταινίες, όπως "Ο Διάβολος στο Κορμί της" και "The Butterfly's Dream". Ώσπου ο Μπελόκιο ξαναβρήκε την παλιά του φόρμα με μια ονειρεμένη βερσιόν του "The Prince of Homburg". Το 2002 γύρισε το φιλμ "Το Χαμόγελο της Μητέρας μου" και ακολούθησαν οι ταινίες "Good morning, Night", "The Wedding Director" και "Sorelle".
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Το αγόρι του Θεού: 28 Μαρτίου στους Κινηματογράφους από τη Rosebud.21 Το αγόρι του Θεού: 28 Μαρτίου στους Κινηματογράφους από τη Rosebud.21  πριν 7 ημέρες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551