Αναζήτηση
Χέλμουτ Μπέργκερ (Helmut Berger) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
29/05/1944
Ηλικία
78
Βιογραφικό
Ο Helmut Berger, ηθοποιός, γεννήθηκε το 1944 στην Αυστρία και έγινε διάσημος από τις συνεργασίες του με τον Λουκίνο Βισκόντι.
Στην οικογένεια του παραμένει persona non grata εξαιτίας των εκκεντρικών επιλογών του και τις ξέφρενης προσωπικής του ζωής.
Από το 1964 συναντήθηκε με τον Βισκόντι, ο οποίος τον ερωτεύτηκε και διατήρησε μαζί του δεσμό για πολλά χρόνια, έγινε πρωταγωνιστής στις μεγάλες επιτυχίες του Ιταλού σκηνοθέτη: Καταραμένοι 1969, Ludwig 1972, Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι 1970.
Μετά τον Βισκόντι συμμετείχε σε πολλές ταινίες, με πιο επιτυχημένες το "Νονό νο3" του Φ. Κόπολα και τον "Yves Saint Laurent" το 2014, του Bertrand Bonello.
Βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα το 1973 (The Damned), αλλά και με πολλά τιμητικά βραβεία από τα φεστιβάλ του κινηματογράφου του Βερολίνου και την Νιόν για το σύνολο της καριέρας του.
Ο Χέλμουτ Μπέργκερ ήταν δηλωμένος αμφιφυλόφιλος αφού μετά τον Βισκόντι έγινε γνωστός για τις σχέσεις του με την Μπιάνκα Τζάγκερ και την Μαρίζα Πέρενσον.
Μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Βισκόντι, ο Χέλμουτ Μπέργκερ δεν κατάφερε να ξεχωρίσει, με αποτέλεσμα να καταστρέψει τη ζωή και την ομορφιά του καταφεύγοντας σε ναρκωτικά, αλκοόλ και σε παντός είδους καταχρήσεις. 
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: webmaster@ishow.gr
Δελτία τύπου: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551