Αναζήτηση
Γουόλτερ Κρόνκαϊτ (Walter Cronkite) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
04/11/1916
Θάνατος
17/07/2009
Ηλικία
93
Βιογραφικό
O Γουόλτερ Λίλαντ Κρόνκαϊτ ( 4 Νοεμβρίου 1916 – 17 Ιουλίου 2009) ήταν αμερικανός δημοσιογράφος του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης.
Άρχισε να εργάζεται στο δίκτυο CBS to 1950 και έγινε κεντρικός παρουσιαστής του βραδυνού δελτίου ειδήσεων του καναλιού το 1962, θέση την οποία διατήρησε μέχρι και το 1981. Θεωρούνταν ο "πιο αξιόπιστος άνθρωπος στην Αμερική" και αποτελούσε οικεία φιγούρα για εκατομμύρια Αμερικανών.
Μια πολύ γνωστή στιγμή της παρουσίας του στο CBS, ήταν η αναμετάδοση της είδησης της δολοφονίας του Τζόν Κέννεντυ, την οποία ο Κρόνκαϊτ έκανε αρχικά μόνο ηχητικά, καθώς όταν έφτασε η είδηση στο κανάλι, οι κάμερες δεν ήταν έτοιμες για γύρισμα. Επιστρέφοντας από δημοσιογραφική επίσκεψη στο Βιετνάμ το 1968, ο Κρόνκαϊτ έκλεισε το ρεπορτάζ του αναφέροντας ότι ο πόλεμος εκεί ήταν πλέον αδύνατο να έχει νικηφόρα έκβαση. Ακούγοντας αυτό το συμπέρασμα ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Λύντον Τζόνσον δήλωσε σε συνεργάτες του: "Αφού έχασα τον Κρόνκαϊτ, έχασα την αμερικανική μέση τάξη".
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μαθαίνοντας τον θάνατο του Κρόνκαϊτ δήλωσε ότι ήταν "μια φωνή βεβαιότητας σε έναν αβέβαιο κόσμο". Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσφορά του στη δημοσιοποίηση του διαστημικού προγράμματος της ΝΑΣΑ, το οποίο κάλυπτε με ενθουσιασμό από το πρόγραμμα Μέρκιουρι, μέχρι και την εποχή του Διαστημικού Λεωφορείου, προσφορά για την οποία τιμήθηκε από τη ΝΑΣΑ με το βραβείο του Πρέσβη της Εξερεύνησης.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551