Αναζήτηση
Γουίλ Άισνερ (Will Eisner) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
06/03/1917
Θάνατος
03/01/2005
Ηλικία
88
Βιογραφικό
Ο Γούιλ Άϊσνερ (6 Μαρτίου 1917- 3 Ιανουαρίου 2005) ήταν Αμερικάνος κομίστας που με την πολύχρονη καριέρα του σημάδεψε την παραγωγή του είδους παγκοσμίως.

Θεωρείται "πατέρας" του γκράφικ νόβελ και βασικός διαμορφωτής της oπτικής αφήγησης και της γλώσσας των κόμικς. Δημιούργησε πολλά κόμικ μεταξύ των οποίων τα The Spirit, John Law, Lady Luck, Mr. Mystic, Uncle Sam, Blackhawk, Sheena. Προς τιμήν του πήραν το όνομα τους τα βραβεία Άϊσνερ που απονέμονται στην Comi-Con International, μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στο χώρο των κόμικ.

Γόνος Εβραίων μεταναστών, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 6 Μαρτίου του 1917. Η οικογένεια του ήταν Εβραίοι μετανάστες, από τη Ρουμανία και από την Αυστρία.
Το αίμα του καλλιτέχνη, προήλθε απο τον πατέρα του, που ήταν ζωγράφος, γεννημένος στην Βιέννη της Αυστρίας. Ωστόσο, ο πατέρας του πίστευε το αντίθετο δηλαδή, πως θα προκόψει χάρη στις ικανότητες του στα σχέδια, στα επόμενα χρόνια της ζωής του και πίστευε πως η ζωγραφική είναι μπίζνες. Η μητέρα του ήταν από τη Ρουμανία που ήταν πιο ρεαλιστική και πιο πρακτική γονέας προς τον Γουίλ απο ότι ο πατέρας του, και πίστευε πως δεν θα καταφέρει τίποτα στην ζωή του, με τις καλλιτεχνικές του ικανότητες.

Ο Έισνερ παρακολουθούσε μαθήματα στο λύκειο Ντέ Γουίτ Κλίντον (DeWitt Clinton High School) στο Μπρονξ .
Το πάθος του για τα κόμικς εκδηλώθηκε σε νεαρή ηλικία και η πρώτη του εικονογράφηση μάλιστα δημοσιεύτηκε στη σχολική εφημερίδα (The Clintonian) του σχολείου του.
Επίσης συνεργαζόταν με το περιοδικό The Magpie, συμμετείχε στο σχολικό ημερολόγιο και είχε αναλάβει και σκίτσα για θεατρικές παραστάεις.
Αργότερα μαθήτευσε στον καλλιτέχνη Τζόρτζ Μπράντ Μπρίτζμαν (1864-1943) για ένα χρόνο σε σχολή καλλιτεχνών στην Νέα Υόρκη.
Το 1935 ο Άισνερ, ήρθε σε επαγγελματική συνεργασία με τον Τζέρι Ίγκερ, ο οποίος ήταν ο εκδότης του WOW: What a Magazine! μαζί με τον Μπόμπ Κέιν (ο άνθρωπος που σχεδίασε τον Μπάτμαν), να δημιουργήσουν μια περιπέτεια, σε στύλ κόμικ, τον Κάπτεν Σκότ Ντάλτον, ένα χαρακτήρα που έμοιαζε στον Ράιντερ Χάγκαρντ, και που ταξίδευε σε όλον τον κόσμο. Επίσης σχέδιασε τον χαρακτήρα "The Flame" και τον "Harry Karry".

Μετά το τέλος του περιοδικού WOW, συνέχισαν οι δυό τους , τις πωλήσεις άλλων κόμικ. Μετα απο καιρό, είχαν δεχθεί προτάσεις απο πολλές εταιρείες κόμικ, μεταξύ των οποίων την Fox Comics, την Fiction House και την Quality Comics.
O Άισνερ, είχε σχεδιάσει ακόμα δύο χαρα... Διαβάστε περισσότερα
κτήρες, τον Blackhawk και τον Doll Man αλλά συνέχισε και με άλλους.
Ο Άισνερ είχε πει πως θα γίνει πλούσιος πριν καν πατήσει τα 22 του χρόνια.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551