Αναζήτηση
Λάιζα Μινέλι (Liza Minnelli) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
12/03/1946
Ηλικία
78
Βιογραφικό
Η Liza May Minnelli, γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1946 στο Hollywood της California και είναι ηθοποιός, αλλά και τραγουδίστρια. Είναι κόρη της τραγουδίστριας και ηθοποιού Judy Garland και του σκηνοθέτη Vincente Minnelli, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν βραβευτεί με Όσκαρ.

Η πρώτη της εμπειρία με τις ταινίες, ήταν σε ηλικία μόλις τριών ετών, όταν εμφανίστηκε στην τελευταία σκηνή του μιούζικαλ του 1949 In the Good Old Summertime, όπου πρωταγωνιστούσαν οι Garland και Van Johnson.

Είχε γίνει γνωστή ήδη ως τραγουδίστρια σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και μουσικές θεατρικές παραστάσεις, όταν πρώτο-τράβηξε την προσοχή για τη δραματική υποκριτική της υπόσταση στις ταινίες The Sterile Cuckoo (1969) και Tell Me That You Love Me, Junie Moon (1970). Κατόπιν καθιερώθηκε στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα, ως Sally Bowles στο μιούζικαλ του 1972, Cabaret.
Αργότερα, γύρισε την ταινία Arthur (1981), όπου συπρωταγωνιστούσε με τον Dudley Moore, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου Β΄Αντρικού Ρόλου.

Αν και ταινίες όπως οι Lucky Lady, A Matter of Time και New York, New York, δεν είχαν την ίδια απήχηση με τις προηγούμενες, η Μινέλι έγινε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα ονόματα του χώρου, με πολλές παραγωγές στο Broadway, στη θρυλική αίθουσα του Radio City στη Νέα Υόρκη, αλλά και την τηλεόραση.

Το 2008 κέρδισε βραβείο Tony για το Καλύτερο Μιούζικαλ, για την παράσταση Liza's at The Palace...!, που ερμηνεύτηκε στο Broadway. Η Μινέλι έχει κερδίσει συνολικά τέσσερα βραβεία Tony, συμπεριλαμβανομένου ενός Ειδικού βραβείου Τόνι. Επίσης έχει κερδίσει ένα Όσκαρ, ένα βραβείο Emmy, δύο Χρυσές Σφαίρες και ένα βραβείο Grammy.

Η Μινέλι έχει παντρευτεί και χωρίσει τέσσερις φορές, αλλά δεν έχει αποκτήσει παιδιά.

Έχει πλούσια φιλανθρωπική δραστηριότητα.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Η Η "στρουμφίτα" κατέφτασε στο κόκκινο χαλί και το Fashion police την ψάχνει  πριν 10 χρόνια
Για ποιον είναι έτοιμη να αποχωριστεί το Oscar της η Liza Minnelli; Για ποιον είναι έτοιμη να αποχωριστεί το Oscar της η Liza Minnelli;  πριν 10 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551