Αναζήτηση
Νιλ Μάρσαλ (Neil Marshall) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
1970
Ηλικία
54
Βιογραφικό
Ο Νιλ Μάρσαλ γεννήθηκε το 1970 στο Νιουκάσλ και ξεκίνησε να γυρίζει ταινίες στην ηλικία των 11 ετών με τη βιντεοκάμερα της μητέρας του. Αποφοίτησε το 2002 από την κινηματογραφική σχολή "Newcastle Polytechnic", όπου είχε παρουσιάσει ως εργασία μια 20λεπτη ταινία δράσης με ζόμπι. Για τα πρώτα οκτώ χρόνια της καριέρας του στον κινηματογράφο, εργαζόταν ως μοντέρ στο Νιουκάσλ. Στο διάστημα αυτό, έγραψε το σενάριο της ταινίας "Killing Time", η οποία αποτέλεσε το ντεμπούτο του σκηνοθέτη Μπαράτ Ναλιουρί και στην οποία έκανε και το μοντάζ.
Το 2002 βγήκε στις αίθουσες της Αγγλίας η ταινία "Dog Soldiers", την οποία έγραψε αλλά και σκηνοθέτησε ο Μάρσαλ, και κέρδισε κοινό και κριτικούς. Η κωμωδία τρόμου, όπου στρατιώτες έρχονται αντιμέτωποι με λυκάνθρωπους, έχει κερδίσει αμέτρητους οπαδούς μέχρι σήμερα παγκοσμίως.
"Η Κάθοδος" ήταν η επόμενη ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Μάρσαλ. Η κλειστοφοβική ταινία τρόμου βγήκε το 2005 στις αίθουσες της Αγγλίας και το 2006 σε 2.000 αίθουσες στην Αμερική, καθώς και σε κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως. "Η Κάθοδος" έλαβε διθυραμβικές κριτικές αλλά και διάφορα βραβεία, όπως "British Independent Film Awards" για Καλύτερη Σκηνοθεσία και Καλύτερο Μοντάζ, καθώς και το "Empire Award" ως Καλύτερη Ταινία Τρόμου.
Το 2008 σκηνοθέτησε το "Doomsday", την πιο εντυπωσιακή και τρομακτική δημιουργία του.
Ο Νιλ Μάρσαλ μεγάλωσε στη μια πλευρά του Τείχους του Αδριανού, στο Νιούκαστλ της Βρετανίας, και δούλεψε πολλά χρόνια στην άλλη πλευρά, στην Κούμπρια. Θυμάται ότι περνούσε πολλές ώρες διασχίζοντας τους παλιούς ρωμαϊκούς δρόμους που είναι παράλληλα στο τείχος. Εκεί ήταν που ο δημιουργός των ταινιών "Dog Soldiers" και "Η Κάθοδος" είχε την ιδέα να κάνει μια ταινία γι' αυτό το χειροποίητο οικοδόμημα. "Κάποιος μου είπε για τον θρύλο της 9ης Λεγεώνας, της ρωμαϊκής αυτής λεγεώνας που προέλαυνε μέσα στην καταχνιά της Σκοτίας και εξαφανιζόταν χωρίς να αφήνει ίχνη- αποτελώντας ένα μεγάλο μυστήριο", τονίζει ο Μάρσαλ. "Αυτή η ιδέα ενός ρωμαϊκού στρατού που βαδίζει στη Σκοτία και απλά εξαφανίζεται, δημιουργεί αυτόματα εικόνες υπερφυσικές. Δεν ήθελα όμως να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο. Ήθελα να ανακαλύψω τι ίσως είχε πραγματικά συμβεί, αν όντως είχαν εξαφανιστεί". Τι θα οδηγούσε μια ισχυρή αυτοκρατορία όπως αυτή στο να κατασκευάσει ένα τείχος τόσο πελώριο και αδιαπέραστο; Από τι άραγε προστάτευαν τους εαυτούς τους; Ο Μάρσαλ υπέθεσε ότι η θρυλική φυλή των Picts, που πιστεύεται ότι είχε κατοικήσει τα βουνά της Σκοτίας γύρω στον ... Διαβάστε περισσότερα
1ο αιώνα, ίσως είχε παραμονεύσει τη Λεγεώνα. Άρχισε λοιπόν να ξετυλίγει την ιστορία του με αυτό το δεδομένο. Επικεντρώθηκε γύρω από ένα και μόνο μέλος του ρωμαϊκού στρατού που είχε ίσως επιβιώσει της αρχικής επίθεσης και έπρεπε να παλέψει με τον εχθρό για να γυρίσει πίσω.

iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551