Αναζήτηση
Kim Basinger βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
08/12/1953
Ηλικία
71
Βιογραφικό
Η Κιμ Μπέισινγκερ (Kimila Ann "Kim" Basinger, 8 Δεκεμβρίου 1953) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός βραβευμένη με Όσκαρ.

Γεννήθηκε στην Άθενς της Τζόρτζια στις 8 Δεκεμβρίου του 1953, δεύτερο από τα πέντε παιδιά μιας οικογένειας καλλιτεχνών.

Ο πατέρας της ήταν μουσικός της Τζαζ και η μητέρα της χορεύτρια μπαλέτου, σε πολλές ταινίες της Έστερ Ουίλιαμς.

Ως παιδί η Μπέισινγκερ ήταν ντροπαλή, κάτι που ώθησε τους γονείς της να την εγγράψουν σε σχολή χορού για να αποκτήσει κοινωνικότητα.

Στα δεκαέξι της, ήδη με ύψος 1,70 μ. είχε μεταμορφωθεί σε μια πανέμορφη κοπέλα, που σάρωνε τους τίτλους καλλιστείων ομορφιάς για την ανάδειξη της "Junior Miss", μέχρι και τους τελικούς του διαγωνισμού, στη Νέα Υόρκη.

Το 1970 της προσφέρθηκε συμβόλαιο στο πρακτορείο μοντέλων Ford και τρια χρόνια μετά ήταν ένα πετυχημένο Top Model, με αμοιβή 1.000 δολλαρίων ημερησίως.

Φωτογραφήθηκε για τα εξώφυλλα δεκάδων περιοδικών ενώ εμφανίσθηκε ως τραγουδίστρια σε κλαμπ του Greenwich Village, με το ψευδώνυμο "Chelsea".

Στα 1976 η Μπέισινγκερ μετακόμισε στο Λος Άντζελες με σκοπό να διακριθεί στο Χόλυγουντ. Αρχικά έλαβε μέρος στο επιτυχημένο σίριαλ της τηλεόρασης "Charlie's Angels" και ακολούθως υποδύθηκε μια πόρνη στην τηλεοπτική μεταφορά της ταινίας Όσο υπάρχουν άνθρωποι (From Here to Eternity) το 1979.

Ιδιαίτερα όμως γνωστή έγινε παίζοντας στο πλευρό του Σον Κόνερι, το 1983, στο Ποτέ μην ξαναπείς ποτέ (Never Say Never Again).

Ακολούθησε -την ίδια χρονιά- το Ένας άνδρας για όλες τις γυναίκες (The Man Who Loved Women) με τον Μπαρτ Ρέινολντς , το Ο Καλύτερος (The Natural, 1984), όπου τιμήθηκε με Χρυσή Σφαίρα, το Τρελός για Έρωτα (Fool for Love, 1985), το ιδιαίτερα αισθησιακό Εννιάμιση Εβδομάδες (Nine 1/2 Weeks, 1986), με συμπρωταγωνιστή το Μίκι Ρούρκ), το Χωρίς Οίκτο (No Mercy, 1986), το Ραντεβού στα Τυφλά (Blind Date, 1987) και πολλά άλλα που εξακόντισαν την καριέρα και τις αποδοχές της στα ύψη, καθώς το 2000 έφτασε να λάβει 5 εκατομμύρια δολλάρια για τη συμμετοχή της στην ταινία Ονειρεύτηκα την Αφρική (I Dreamed of Africa).

Τρία χρόνια πριν, είχε τιμηθεί με Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου, για την ερμηνεία της στο Λος Άντζελες, Εμπιστευτικό (L.A. Confidential, 1997).

Οι πλούσιες απολαβές της της επέτρεψαν, στα μέσα της δεκαετίας του ΄80, να αγοράσει μια ολόκληρη πόλη,το Braselton, της πολιτείας που γεννήθηκε, καταβάλλοντας το ποσό των 20 εκ... Διαβάστε περισσότερα
ατομμυρίων δολλαρίων. Ωστόσο, στη συνέχεια αναγκάσθηκε να το πουλήσει.

Η Μπέισινγκερ παντρεύτηκε δυο φορές αλλά και ισάριθμες χώρισε, με τους Ρον Σνάιντερ (από το 1980 έως το 1989) και Άλεκ Μπάλντουϊν (1993-2002), με τον οποίο απέκτησε ένα παιδί. 
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
"Παραμορφωμένη" η Κιμ Μπάσιντζερ: Η νέα εμφάνισή της μετά τις αισθητικές επεμβάσεις  πριν 1 έτος
Διάσημα ζευγάρια από τα ‘90s που βρέθηκαν στο χαλί των βραβείων Όσκαρ Διάσημα ζευγάρια από τα ‘90s που βρέθηκαν στο χαλί των βραβείων Όσκαρ  πριν 6 χρόνια
Κόρη γνωστών ηθοποιών ποζάρει γυμνή Κόρη γνωστών ηθοποιών ποζάρει γυμνή  πριν 8 χρόνια
«9 ½ Εβδομάδες»: Τα βασανιστήρια της Κιμ Μπάσιντζερ και η συγγραφέας, κόρη μέλους των SS «9 ½ Εβδομάδες»: Τα βασανιστήρια της Κιμ Μπάσιντζερ και η συγγραφέας, κόρη μέλους των SS  πριν 9 χρόνια
Η Kim Basinger με το απόλυτο androgynous στυλ! Η Kim Basinger με το απόλυτο androgynous στυλ!  πριν 10 χρόνια
Η Kim Basinger εντυπωσιάζει στα 60 της! Η Kim Basinger εντυπωσιάζει στα 60 της!  πριν 11 χρόνια
Kim Basinger... το απόλυτο sex symbol της δεκαετίας του 90 στις πιο αισθησιακές του πόζες! Kim Basinger... το απόλυτο sex symbol της δεκαετίας του 90 στις πιο αισθησιακές του πόζες!  πριν 11 χρόνια
Η πιο καυτή σκηνή στην ταινία Η πιο καυτή σκηνή στην ταινία "Εννιάμιση Εβδομάδες"!  πριν 11 χρόνια
Ακόμα και στα 60 της η Kim Basinger είναι γοητευτική! Ακόμα και στα 60 της η Kim Basinger είναι γοητευτική!  πριν 11 χρόνια
Η κόρη της Kim Basinger ενηλικιώθηκε! Η κόρη της Kim Basinger ενηλικιώθηκε!  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551