Αναζήτηση
Κέβιν ΜακΚίντ βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
09/08/1973
Ηλικία
51
Βιογραφικό
Ο Κέβιν ΜακΚίντ είναι ηθοποιός από τη Σκωτία, γεννημένος στις 9 Αυγούστου 1973.

Γεννήθηκε και πέρασε την παιδική του ηλικία στο Έλγιν, στο Μόρεϋ της Σκωτίας. Ήταν μέλος μιας τοπικής θεατρικής ομάδας που ονομάζεται The Morey Youth Theatre. Σαν έφηβος ήταν μέλος ενός ροκ συγκροτήματος, του Plan 9, το οποίο έκανε περιοδείες στα βόρεια της Σκωτίας και είχε επιτυχία σε τοπικό επίπεδο. Σχεδιάζοντας να σπουδάσει μηχανικός, γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου αλλά τελικά τα παράτησε και φοίτησε στο Queen Margaret College στο Εδιμβούργο, όπου και σπούδασε την υποκριτική τέχνη. Ήταν επίσης μέλος της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου, του Bedlam Theatre. Σήμερα είναι παντρεμένος με την Τζέην ΜακΚίντ. Ζουν στο Μπεντφορντ με τα παιδιά τους, Joseph και Iona.

Ο πρώτος επαγγελματικός ρόλος του ΜακΚίντ ήταν στην τηλεοπτική σειρά «Father Ted», στο ρόλο του Πατέρα Ντίγκαν το 1996. Ανάμεσα στους ρόλους του τα επόμενα χρόνια είναι αυτός του Τόμμυ στην αμφιλεγόμενη ταινία «Trainspotting» και αυτός του Μάλκυ Τζόνσον στο «Small Faces». Το 2004, υποδύθηκε τον Τζέημς Χέμπορν , 4ο Κόμη του Μπόθγουελ, τρίτο σύζυγο της Μαρίας, της Βασίλισσας των Σκώτων, στη μίνι σειρά του BBC με τίτλο «Gunpowder, Treason & Plot». Κράτησε και έναν ρόλο στην ταινία «De-lovely». Την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε σε μια ακόμη παραγωγή του BBC, με τίτλο «The Virgin Queen», όπου και κράτησε το ρόλο του Τόμας Χάουαρντ, 4ου Δούκα του Νόρφολκ. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε και στο «Βασίλειο των Ουρανών», την πολυδιαφημισμένη ταινία του Ρίντλεϋ Σκοτ.
Στο βιογραφικό του προσέθεσε έναν ακόμη ρόλο σε τηλεοπτική σειρά του HBO/BBC, με τίτλο «Ρώμη», όπου και πρωταγωνιστεί στο ρόλο του στρατιωτικού/πολιτικού Λούκιου Βορένου, λαμβάνοντας καλές κριτικές.

Τα επόμενα χρόνια εμφανίστηκε στο prequel της «Σιωπής των Αμνών» με τίτλο «Hannibal Rising» (2007).
Το φθινόπωρο του 2007, ο ΜακΚίντ υα εμφανιστεί στην αμερικανική σειρά επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Journeyman» στο NBC.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551