Αναζήτηση
Ναταλι Γουντ (Natalie Wood) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
20/07/1938
Θάνατος
29/11/1981
Ηλικία
43
Βιογραφικό
Η Νάταλι Γουντ (Natalia Nikolaevna Zakharenko) (Ρωσικά: Наталья Николаевна Захаренко) ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός.

H Wood εμφανίστηκε πρώτη φορά σε ταινίες στην ηλικία των τεσσάρων ετών, κι έγινεγνωστή μέσα από την ταινία: Θαύμα στην 34th Οδό(1947). Με μια καλή παρουσία δίπλα στον James Dean στο Επαναστάτης χωρίς αιτία (1955) κέρδισε μια υποψηφιότητα για Οσκαρ δεύτερου καλύτερου γυναικείου ρόλου πράγμα που τη βοήθησε να κάνει τη μετάβαση σε γθναίκα ηθοποιό από παιδί performer. Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ West Side Story (1961) και Gypsy (1962). Στο ισορικό της υπάρζουν ακόμη δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ για την ερμηνεία της στο Splendor in the Grass (1961) και  Love with the Proper Stranger (1963).

Η καριέρα της συνεχίστηκε επιτυχώς με ταινίες όπως το Bob & Carol & Ted & Alice (1969). Μετά από αυτό έκανε ένα διάλειμμα από την ηθοποιία και απέκτησε δύο παιδιά, ενώ εμφανίστηκε σε δύο θεατρικές ταινίες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Είχε παντρευτεί  δύο φορές με τον ηθοποιό Ρόμπερτ Βάγκνερ και μία με τον παραγωγό Richard Gregson. Είχε μια κόρη από τον κάθε σύζυγο: τις Natasha Gregson και Courtney Wagner. Η νεότερη αδελφή της, Lana Wood, είναι επίσης ηθοποιός.

Η Wood πνίγηκε κοντά στο νησί Santa Catalina, στην Καλιφόρνια στην ηλικία των 43 ετών. Ακόμα δεν είχαν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα της ταινίας επιστημονικής φαντασίας Brainstorm (1983) στην οποία συμπρωταγωνιστούσε μαζί με Κρίστοφερ Γουόκεν, και η ταινία κυκλοφόρησε μετά θάνατον.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551