Αναζήτηση
Νταγκ Λάιμαν (Doug Liman) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
24/07/1965
Ηλικία
59
Βιογραφικό
Ο Νταγκ Λάιμαν γεννήθηκε το 1965 στην Νέα Υόρκη και ξεκίνησε σε ηλικία μόλις επτά ετών να φτιάχνει ταινίες μικρού μήκους. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία, την κωμωδία-θρίλερ "Getting In". Έχει σκηνοθετήσει πολλές γνωστές διαφημίσεις για brands όπως Levi’s, PlayStation, Nike και Reebok, καθώς και διαφημίσεις για τον Μπάρακ Ομπάμα, ενώ είναι ιδρυτής της εταιρείας αγοράς, παραγωγής και διανομής κινηματογραφικών ταινιών Hypnotic.
Το βιογραφικό του στην τηλεόραση περιλαμβάνει την σκηνοθεσία “πιλότων” και την παραγωγή τηλεοπτικών σειρών, όπως η δημοφιλής σειρά “The O.C.”.

Ο Λάιμαν τράβηξε την προσοχή της κινηματογραφικής βιομηχανίας το 1996, με την ανεξάρτητη παραγωγή "Αδιόρθωτοι Γλεντζέδες", στο οποίο ήταν σκηνοθέτης και παραγωγός. Η επόμενη ταινία του ήταν η σπονδυλωτή ταινία "Go", που προκάλεσε αίσθηση στο φεστιβάλ του Sundance το 1999. Το 2002 σκηνοθέτησε τη διεθνή επιτυχία "The Bourne Identity" με τον Ματ Ντέιμον στο ρόλο του μυστικού πράκτορα Τζέισον Μπορν. Ακολούθησε το 2005 η ταινία "Mr. and Mrs. Smith" με τους Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί, ενώ το 2008 σκηνοθέτησε τους Χέιντεν Κρίστενσεν, Τζέιμι Μπελ και Σάμιουελ Λ. Τζάκσον στην περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας “Jumper”.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551