Αναζήτηση
Νέλσον Μαντέλα (Nelson Mandela) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
18/07/1918
Ηλικία
104
Βιογραφικό
Ο Νέλσον Μαντέλα γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1918 στην Τράνσκεΐ της Νότιας Αφρικής.
Δικηγόρος στο Γιοχάνεσμπουργκ, έγινε μέλος του ANC το 1944.
Πήγε στο Γιοχάνεσμπουργκ επειδή οι γονείς του ήθελαν να τον παντρέψουν χωρίς να το θέλει αυτός.
Για 20 χρόνια τέθηκε επικεφαλής στη μεγάλη εκστρατεία κατά της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής. Ήταν ο πρώτος έγχρωμος, δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής.
Πριν να εκλεγεί πρόεδρος, ήταν από τους επικεφαλής του κινήματος κατά του Άπαρτχαϊντ και ενεργό μέλος του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου ANC (African National Congress). Φυλακίστηκε για 27 χρόνια από το καθεστώς των λευκών.
Ο Νέλσον Μαντέλα αποφυλακίστηκε το Φεβρουάριο του 1990, αφού ο πρόεδρος Φρεντερίκ ντε Κλερκ αναγνώρισε το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο και ανέστειλε τις εκτελέσεις.
Ο Νέλσον Μαντέλα αμέσως παρότρυνε τις ξένες δυνάμεις να μην ελαττώσουν την πίεση που ασκούσαν στη νοτιοαφρικανική κυβέρνηση για συνταγματική μεταρρύθμιση.
Η απελευθέρωσή του το 1990 σημάδεψε την απαρχή θεμελιακών αλλαγών στο αφρικανικό κράτος, που οδήγησαν στην πτώση του ρατσιστικού του καθεστώτος.
Έγινε ο πρώτος πρόεδρος του αφρικάνικου λαού το 1994. Κατέκτησε το Νόμπελ Ειρήνης που το μοιράστηκε με τον Φρεντερίκ Ντε Κλερκ.

Έχασε τον ένα γιο του από AIDS και τον άλλο σε τροχαίο ατύχημα, το 1969 (σε τροχαίο έχασε και τη δισέγγονή του, το 2010). Από τότε ο Νέλσον Μαντέλα έγινε εξαιρετικά δραστήριος κατά του AIDS. Ο ίδιος δηλώνει ότι ο μόνος τρόπος να αναδείξουμε το AIDS ως φυσιολογική ασθένεια είναι να μην το κρύβουμε και να κάνουμε τους ανθρώπους να σταματήσουν να το θεωρούν κάτι που χτυπά ορισμένα άτομα τα οποία πηγαίνουν στην κόλαση και όχι στον παράδεισο».
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Νέλσον Μαντέλα: H νέα ταινία για τη ζωή του! Νέλσον Μαντέλα: H νέα ταινία για τη ζωή του!  πριν 8 χρόνια
Όλοι οι θάνατοι που μας συγκλόνισαν το 2013! Όλοι οι θάνατοι που μας συγκλόνισαν το 2013!  πριν 8 χρόνια
Συγκινεί το κομικ που φτιιάχτηκε προς τιμήν του Νέλσον Μαντέλα Συγκινεί το κομικ που φτιιάχτηκε προς τιμήν του Νέλσον Μαντέλα  πριν 9 χρόνια
Πλήθος κόσμου στο τελευταίο Πλήθος κόσμου στο τελευταίο "αντίο" στον Nelson Mendela!  πριν 9 χρόνια
Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία του Nelson Mandela Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία του Nelson Mandela  πριν 9 χρόνια
Γιώργος Τσαλίκης: «Ξέσπασε» με αφορμή τον θάνατο του Μαντέλα! Γιώργος Τσαλίκης: «Ξέσπασε» με αφορμή τον θάνατο του Μαντέλα!  πριν 9 χρόνια
Πέθανε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα Πέθανε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα  πριν 9 χρόνια
Νεκρός ο Νέλσον Μαντέλα! Νεκρός ο Νέλσον Μαντέλα!  πριν 9 χρόνια
Διαβατήρια διασημοτήτων Διαβατήρια διασημοτήτων  πριν 9 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: webmaster@ishow.gr
Δελτία τύπου: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551