Αναζήτηση
Μπράιαν Άνταμς βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
05/11/1959
Ηλικία
65
Βιογραφικό
Ο Μπράιαν Άνταμς (αγγλ., Bryan Adams· γεν. Κίνγκστον, Οντάριο, 5 Νοεμβρίου 1959) είναι καναδός κιθαρίστας και τραγουδιστής της μουσικής ροκ. Είναι επίσης γνωστός φωτογράφος στον χώρο της μόδας και του θεάματος.

Ο πατέρας του Άνταμς ήταν βρετανός διπλωμάτης. Έτσι ο Άνταμς μεγάλωσε σε διάφορες χώρες. Το 1973, η οικογένειά του εγκαταστάθηκε οριστικά στο Βανκούβερ. Εκεί ο έφηβος Άνταμς άρχισε να ασχολείται με την μουσική σε διάφορα μαθητικά συγκροτήματα. Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος, που φέρει το όνομά του (Bryan Adams), κυκλοφόρησε το 1980, αλλά η επιτυχία ήρθε λίγο αργότερα με τον δίσκο Cuts Like A Knife (1983) και την μπαλάντα Straight from the Heart.

Το 1984, ο Άνταμς κυκλοφόρησε τον δίσκο Reckless, ο οποίος έγινε Νο. 1 δίσκος στις πωλήσεις στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Η επόμενη μεγάλη του επιτυχία ήταν ο δίσκος Waking Up the Neighbours με το τραγούδι (Everything I Do) I Do It for You, ο οποίος έφτασε το Νο. 1 στις πωλήσεις στις ΗΠΑ, στην Βρετανία, στον Καναδά, κ.ά. Το τραγούδι του "(Everything I Do) I Do It for You" συμπεριλήφθηκε στην μουσική της ταινίας Ρομπέν των Δασών: ο Πρίγκιπας των Κλεφτών (1991) και του χάρισε το βραβείο Γράμμυ του 1991 για το καλύτερο τραγούδι σε κινηματογραφική ταινία. Τα επόμενα χρόνια, ο Άνταμς συνέχισε να βγάζει δίσκους με μεγάλη εμπορική επιτυχία, ενώ έκανε και πολλές συναυλίες ανά τον κόσμο.

Ως καλλιτέχνης, ο Άνταμς έχει ασχοληθεί εκτενώς με σοβαρά θέματα που αγγίζουν όλον τον κόσμο, όπως η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το δράμα των παλαιστινίων προσφύγων, την φροντίδα σεισμοπαθών, κ.ά. Ως φωτογράφος έχει παρουσιάσει έργα του σε περιοδικά μόδας, σε βιβλία, καθώς και σε αίθουσες τέχνης και μουσεία. Είναι επίσης ο εκδότης του περιοδικού φωτογραφίας και τέχνης Zoo Magazine, το οποίο κυκλοφορεί στα γερμανικά και στα αγγλικά στο Βερολίνο κάθε τρεις μήνες.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Τελικά τι σημαίνει το θρυλικό τραγούδι Summer of 69; Τελικά τι σημαίνει το θρυλικό τραγούδι Summer of 69;  πριν 10 χρόνια
Τραγούδια πασίγνωστα στο ευρύ κοινό που όμως δεν κέρδισαν ποτέ όσκαρ! Τραγούδια πασίγνωστα στο ευρύ κοινό που όμως δεν κέρδισαν ποτέ όσκαρ!  πριν 10 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551