Αναζήτηση
Ανδριάνα Μπάμπαλη βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
09/10/1976
Ηλικία
48
Βιογραφικό
Η Ανδριάνα Μπάμπαλη είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός

.Γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε στην Αθήνα , σπούδασε Οικονομικά και Μουσική , και αποφάσισε να ακολουθήσει την τέχνη.
Μπήκε στο χώρο κάνοντας φωνητικά και παίζοντας κρουστά στο γκρούπ του Νίκου Πορτοκάλογλου το 1998.
Η πρώτη της εμφάνιση στη δισκογραφία γίνεται στο "Παιχνίδια με το Διάβολο" (1999) , για να ακολουθήσουν το "Μπραζιλέρο" (2001) (Η μεγαλύτερη επιτυχία του Νίκου Πορτοκάλογλου) 2001, και η "Δίψα"το 2003 .

Η πρώτη της προσωπική εμφάνιση στη δισκογραφία είναι στο "Μπραζιλέρο" με το "Δεν ειν' αργά" το οποίο γίνεται μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία.

Το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ εκδόθηκε το 2003 "Και η Γη γυρίζει" ακολουθώντας το συμβόλαιο με τη Universal Music .
Τραγούδησε το "Γίνε κομμάτια (Νυχτερινό Ρέγγε)" στο άλμπουμ "Δίψα" του Νίκου Πορτοκάλογλου , το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.
Ο έθνικ ραδιοφωνικός σταθμός της Γαλλίας "RFI Musique" είχε το "Γίνε κομμάτια" στο Top-10 για πάνω από 3 μήνες .

Το 2004, η Ανδριάνα είναι υποψήφια στα Βραβεία "Αρίων" (τα επίσημα μουσικά βραβεία της IFPI) για "Καλύτερο Πρωτοεμφανιζόμενο Καλλιτέχνη" και "Καλύτερη Γυναίκα Ποπ Τραγουδίστρια" .
Επίσης , την ίδια χρονιά συμμετέχει στο άλμπουμ του Στέφανου Κορκολή "Ανεμόπτερο" τραγουδώντας το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου, όπως και στο άλμπουμ "Τι χρονιά κι αυτή" του Κώστα Λειβαδά , τραγουδώντας μαζί του το "Μια μέρα έμεινε ακόμα"
Το χειμώνα του 2004-2005 εμφανίζεται στο πλευρό του Γιώργου Νταλάρα τραγουδώντας στις εμφανίσεις του και συνεργάζεται στο studio μαζί του για μια συμμετοχή στον δίσκο "Δάκρυ στο γυαλί" της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας.
Το Μάϊο του 2005 βγαίνει το δεύτερό της προσωπικό άλμπουμ "Μην πεις ποτέ", ενώ μόλις έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο με την EMI .
Το Φεβρουάριο του 2006 βγαίνει μια επανέκδοση του δίσκου , που περιέχει ένα επιπλέον τραγούδι του Στέφανου Κορκολή (Μουσική) και της Ρεβέκκας Ρούση (Στίχοι) , το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε πολύ δημοφιλές διαφημιστικό σοκολάτας.

Τον Ιούνιο του 2007 κυκλοφορεί το τρίτο άλμπουμ της με τίτλο "Δές Καθαρά".
Το ομώνυμο τραγούδι , μια επανεκτέλεση του "Face à la mer" του γάλου Calogero με Ελληνικούς στίχους του [Νίκος Μωραΐτης|Νίκου Μωραΐτη], κερδίζει το βραβείο "Best Music Video" στο "Video Music Awards 2008".

Το Μάϊο του 2009 κυκλοφορεί το τέταρτό της άλμπουμ με... Διαβάστε περισσότερα
τίτλο «The Rose Tattoo», το οποίο αποτελεί μια συλλογή από κλασσικά τραγούδια ξένα και Ελληνικά των δεκαετιών του '50 και του '60 , διασκευασμένα από το Μίνο Μάτσα.
Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε μεταξύ Los Angeles και Αθήνας.

Στις 11 Οκτώβρη 2010 κυκλοφορεί το πέμπτο της άλμπουμ με τίτλο "Ο Τζον Τζον Ζει", στο οποίο υπάρχει για πρώτη φορά ο ίδιος συνδυασμός συνθέτη - στιχουργού σε όλο το άλμπουμ.
Ο Στάμος Σέμσης έγραψε τη μουσική σε όλο το δίσκο και ο Νίκος Μωραΐτης τους στίχους.

Αρχές Σεπτέμβρη του 2010 προβάλλεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ η ταινία του Άρη Μπαφαλούκα Άπνοια στην οποία η Ανδριάνα συμπρωταγωνιστεί μαζί με τους Σωτήρη Πάστρα, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιώργο Καραμίχο, Βαγγέλη Ρόκκο, Ακύλλα Καραζήση, Λυδία Φωτοπούλου, Νίκο Νικολάου.
Η ταινία αποσπά θετικές κριτικές και αργότερα, στο 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αποσπά 2 βραβεία (βραβείο κοινού καλύτερης ταινίας και το βραβείο της διεθνούς ομοσπονδίας κριτικών κινηματογράφου - FIPRESCI).
Η ταινία έκανε επίσημη συμμετοχή και στο Φεστιβάλ της Γλασκώβης (17- 27/2/2011)[26], ενώ έκανε πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες στις 13 Ιανουαρίου 2011 .

Το χειμώνα 2010 - 2011 η πολύ δημοφιλής τηλεοπτική σειρά "Το νησί" χρησιμοποιεί το τραγούδι με την ερμηνεία της "Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου" (από το άμπουμ της "The Rose Tattoo") σαν τραγούδι τίτλων, αφού το είχε πρωτοερμηνεύσει η Σωτηρία Μπέλλου το 1950. .
Στις 20 Οκτώβρη 2010 το "Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου" έφτασε στο #1 των πωλήσεων του ελληνικού iTunes Store .

Στις αρχές του 2011 συμμετέχει για πρώτη φορά σε θεατρικό τραγουδώντας αλλά και παίζοντας, στην παράσταση "Γκρης Ηλέβεν" του Γιώργου Νανούρη, στο Ίδρυμα Κακογιάννη, μαζί με το Γιώργο Νανούρη, Γιώργο Καραμίχο, και 18 εθελοντές .
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
 «Πώς να σωπάσω... »-Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα Καζάκο «Πώς να σωπάσω... »-Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα Καζάκο  πριν 6 μήνες
Ανδριάνα Μπάμπαλη: «Ο κόσμος ρωτάει γιατί δεν έκανα παιδιά, αλλά δεν καταλαβαίνει ότι μπορεί να υπάρχει θέμα υγείας» Ανδριάνα Μπάμπαλη: «Ο κόσμος ρωτάει γιατί δεν έκανα παιδιά, αλλά δεν καταλαβαίνει ότι μπορεί να υπάρχει θέμα υγείας»  πριν 3 χρόνια
«Πως να σωπάσω»: Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση «Πως να σωπάσω»: Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση  πριν 3 χρόνια
Ανδριάνα Μπάμπαλη: «Αν είσαι ο Αντώνης Ρέμος είναι ωραίο να είσαι τραγουδιστής» Ανδριάνα Μπάμπαλη: «Αν είσαι ο Αντώνης Ρέμος είναι ωραίο να είσαι τραγουδιστής»  πριν 4 χρόνια
Απίστευτη βωμολοχία από την Ανδριάνα Μπάμπαλη στον αέρα - Απίστευτη βωμολοχία από την Ανδριάνα Μπάμπαλη στον αέρα - "Πάγωσε" ο Νίκος Μουτσινάς  πριν 5 χρόνια
Ανδριάνα Μπάμπαλη: «Ο γάμος δεν έγινε τελικά! Θα γίνει αργότερα» Ανδριάνα Μπάμπαλη: «Ο γάμος δεν έγινε τελικά! Θα γίνει αργότερα»  πριν 5 χρόνια
Αδριάνα Μπάμπαλη: Αδριάνα Μπάμπαλη: "Όταν ήμουν πιο μικρή ντρεπόμουν..."  πριν 5 χρόνια
Γνωστή τραγουδίστρια: Κάποιος έμπαινε στη wikipedia κι άλλαζε την ηλικία μου Γνωστή τραγουδίστρια: Κάποιος έμπαινε στη wikipedia κι άλλαζε την ηλικία μου  πριν 6 χρόνια
Ανδριάννα Μπάμπαλη: «Κάποιος έμπαινε στο wikipedia και άλλαζε την ηλικία μου συνέχεια» Ανδριάννα Μπάμπαλη: «Κάποιος έμπαινε στο wikipedia και άλλαζε την ηλικία μου συνέχεια»  πριν 6 χρόνια
Ανδριάνα Μπάμπαλη: Η ατυχής συνεργασία με τους Νταλάρα και Ρέμο Ανδριάνα Μπάμπαλη: Η ατυχής συνεργασία με τους Νταλάρα και Ρέμο  πριν 6 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551