Αναζήτηση
Τιμ Ρόμπινς (Tim Robbins) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
16/10/1958
Ηλικία
66
Βιογραφικό
Ο Τιμ Ρόμπινς (πλήρες όνομα Τίμοθι Φράνσις Ρόμπινς) είναι Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός. Το 2003 κέρδισε το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Σκοτεινό Ποτάμι (Mystic River).

Ο Ρόμπινς γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 1958 στη West Covina στην Καλιφόρνια και μεγάλωσε στην Νέα Υόρκη. Αργότερα εξαιτίας του επαγγέλματος του πατέρα του (ήταν μουσικός και μέλος του συγκροτήματος The Highwaymen), μετακόμισε με την οικογένειά του (έχει δύο αδερφές και έναν αδερφό) στο Greenwich Village.
Σπούδασε δύο χρόνια στο SUNY Plattsburgh και έπειτα επέστρεψε στην Καλιφόρνια όπου σπούδασε στο UCLA Film School. Ξεκίνησε τη θεατρική του καριέρα συμμετέχοντας στο Theater for the New City. Αφού αποφοίτησε από το Κολέγιο το 1981 δημιούργησε στο Λος Άντζελες την θεατρική ομάδα Actors' Gang. Το 1986 συμμετείχε στην ταινία Τοπ Γκαν, όπου υποδύθηκε τον υπολοχαγό Sam Merlin Wells.

Το 1988 γνωρίστηκε με την ηθοποιό Σούζαν Σαράντον, με την οποία συμπρωταγωνίστησε στην ταινία Η κυρία και ο ταύρος (Bull Durham). Από τότε ο Ρόμπινς και η Σάραντον είχαν σχέση, απέκτησαν δύο γιούς αλλά δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Χώρισαν το 2009.

Για την ερμηνεία του στην ταινία Ο παίχτης (The Player, 1992) ο Τιμ Ρόμπινς βραβεύτηκε με το βραβείο καλύτερου ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ Καννών.
Το 1994 συμπρωταγωνίστησε με το Μόργκαν Φρίμαν στην, βασισμένη στην νουβέλα του Στίβεν Κινγκ, ταινία Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ (The Shawshank Redemption) η οποία προτάθηκε για εφτά Όσκαρ χωρίς να κερδίσει τελικά κανένα.
Ο Ρόμπινς έγραψε το σενάριο, σκηνοθέτησε και ήταν παραγωγός της ταινίας Θα ζήσω (Dead Man Walking) (1995), στην οποία πρωταγωνίστησαν η Σούζαν Σαράντον και ο Σον Πεν, και για την οποία προτάθηκε για το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας. Το 1999 σκηνοθέτησε την ταινία Οι αντάρτες του Μπροντγουέι (Cradle Will Rock) και συμμετείχε στον Ύποπτο της οδού Άρλινγκτον (Arlington Road).
Το 2003 πρωταγωνίστησε μαζί με το Σον Πεν στο Σκοτεινό Ποτάμι (Mystic River) και βραβεύτηκε με το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου και με το SAG Award.

Στις αρχές του 2006 σκηνοθέτησε μια διασκευή του 1984 του Τζωρτζ Όργουελ, που την έγραψε ο Michael Gene Sullivan, και παρουσιάστηκε από τη Actors' Gang στο The Ivy Substation in Culver City στην Καλιφόρνια.

Ο Τιμ Ρόμπινς στις προεδρικές εκλογές του 2000 υποστήριξε τον Ralph Nader. Άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική του πρώην προέδ... Διαβάστε περισσότερα
ρου των Η.Π.Α. Τζορτζ Μπους και εξέφρασε δημοσίως την αντίθεσή του στον πόλεμο του Ιράκ.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Πρώτο trailer για το «A Perfect Day» με τους Benicio Del Toro και Tim Robbins Πρώτο trailer για το «A Perfect Day» με τους Benicio Del Toro και Tim Robbins  πριν 9 χρόνια
Τέλειο βίντεο! Καλλιτέχνης ζωγραφίζει με τα δύο χέρια τους πρωταγωνιστές του Shawsank Redemption! Τέλειο βίντεο! Καλλιτέχνης ζωγραφίζει με τα δύο χέρια τους πρωταγωνιστές του Shawsank Redemption!  πριν 10 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551