Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (Νάουσα Πάρου, 22 Οκτωβρίου 1967) είναι Ελληνίδα chef, ιδιοκτήτρια εστιατορίου, πρέσβειρα της Ελληνικής κουζίνας, τηλεοπτική παρουσιάστρια καθώς και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής.
Πρώιμα χρόνια
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο όπου από μικρή ασχολήθηκε στο χώρο της εστίασης, στην οικογενειακή επιχείρηση.
Τελειώνοντας το σχολείο, μετακομίζει για δύο χρόνια στην Αθήνα, για να σπουδάσει Design. Από το 1991, επιστρέφει στην Πάρο όπου ασχολείται επαγγελματικά πλέον, με την οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση.
Καριέρα
Το 1996 ανοίγει το πρώτο εστιατόριο, "Παπαδάκης" στη Νάουσα της Πάρου, το οποίο λειτουργεί έως το 2004.
Την ίδια χρονιά μετακομίζει μόνιμα στην Αθήνα και το 2005 ξεκινάει τη λειτουργία του το Εστιατόριο Παπαδάκης στο Κολωνάκι, στο οποίο εργάζεται ως Executive Chef έως και σήμερα.Στην Αθήνα άρχισε και η καριέρα της στην τηλεόραση, σαν παρουσιάστρια στη μαγειρική ζώνη εκπομπών, που μέχρι τότε είχε αποσπασματικό χαρακτήρα.
Την ίδια περίοδο αναπτύσσει την ιστοσελίδα της.
Το 2012-2013 διδάσκει μαγειρική στην Le Monde
Βραβεύσεις και τίτλοι
➢ 2019: Πρέσβειρα Γαστρονομίας Νοτίου Αιγαίου, Αθήνα Ελλάδα ➢ 2019: Greek TopWomen Award - Eirinika.gr, Αθήνα Ελλάδα ➢ 2018: Restaurant 100 Βραβείο για το εστιατόριο ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, Αθήνα Ελλάδα ➢ 2018: Τιμητική Διάκριση για την Κοινωνική Προσφορά του εστιατόριου ΠΑΠΑΠΑΔΆΚΗΣ,UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Αθήνα Ελλάδα ➢ 2017: Πρόεδρος και Έδρα της Επιτροπής European Young Chef Award, Βαρκελώνη, Ισπανία➢ 2017: Βραβεύτηκε για την προσφορά της στον τομέα της Γαστρονομίας, UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Αθήνα, Ελλάδα ➢ 2014: Πρέσβειρα της Ελλάδος για την Καμπάνια «Αφήνω το γόνο...να γίνει γονιός», Ευρωπαϊκή Επιτροπή ➢ 2014: Καλύτερο βιβλίο μαγειρικής τηλεοπτικού σεφ"ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ» Βραβεία Gourmand, Παρίσι Γαλλία ➢ 2013: Πρέσβειρα της Ελληνικής & Παριανής Κουζίνας, Πάρος, Ελλάδα ➢ 2013: Global Culinary Ambassador, Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος, United States Congress, Washington D.C, USA ➢ 2011: Τιμήθηκε για την προώθηση της ελληνικής κουζίνας στις ΗΠΑ, Epicurian Chef Club of Boston, MA USA ➢ 2010: Βραβεύτηκε στην κατηγορία Woman Chef, Βραβεία GOURMAND , Παρίσι, Γαλλία ➢ 2009:Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Π... Διαβάστε περισσότερα
➢ 2002: Καλύτερο τοπικό βιβλίο μαγειρικής "ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" από τα GOURMAND Βραβεία, Γαλλία Παρίσι
Τηλεόραση
➢ 2020 - 2021 ΣΚΑΪ "Ωρα Για Φαγητό"
➢ 2018 - 2019 ALPHA "Ελένη" ➢ 2011 - 2017 ΑΝΤ1 "Το Πρωινό"➢ 2014 - 2016 ΑΝΤ1 "Της ALFA Τα Ζυμώματα" ➢ 2014 - 2015 ΑΝΤ1 Satellite "Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ" ➢ 2012 - 2013 ΑΝΤ1 "Oreo Cookieng"➢ 2009 - 2011 ΑΝΤ1 "10 ΜΕ 1 ΜΑΖΙ" ➢ 2006 - 2009 ALPHA "Καφές με την Ελένη" ➢ 2003 - 2004 MEGA "Όμορφος Κόσμος το Πρωί"
➢ 2002 - 2003 ALPHA "Καλώς τους"
➢ 2018-σήμερα YouTube Keep Kooking
Ραδιόφωνο
➢ 2002-2011 Ραδιοφωνικές εκπομπές Μαγειρικής με τίτλο ¨Μαγειρεύοντας με την Αργυρώ στην ραδιοφωνική εκπομπή "Ελληνικές μελωδίες", Grecian Echoes, WNTN1550AM, Βοστώνη, Massachusettes ➢ 2008-2010 «Κάθε μέρα με την Αργυρώ» - Συνταγές, συμβουλές μαγειρικής στο VFM Radio Αθήνα.
Εκδόσεις
➢2016 Μάικ ο Φασολάκης: Μαγειρεύοντας με την Αργυρώ, Εκδοτικός Οίκος Ψυχογιός ➢2014 Η Ελλάδα Μου, Εκδοτικός Οίκος Ouranos media ➢2010 Argiro: Everyday Greek, Εκδόσεις Λυμπέρη ➢2010 Αργυρώ: Κάθε μέρα ελληνικά, Εκδοτικός Οίκος Λυμπέρη➢2009 Argyro’s Cooking, Εκδοτικός Οίκος Φερενίκη➢2007 Στην κουζίνα με την Αργυρώ, Εκδοτικός Οίκος Φερενίκη➢2007 Συνταγές του Αιγαίου, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη➢2006 Γεύση, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη➢2002 Συνταγές του Αιγαίου, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
➢2013 Η δίαιτα των ειδικών, Εκδοτικός Οίκος Alpha Editions Α.Ε.E➢2012 9 παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα, Εκδοτικός Οίκος Καλειδοσκόπιο➢2006 Αργυρές Ζαραμπουκίτσες, Εκδοτικός Οίκος Κέδρος
Εφημερίδες
➢ 2012 Πρώτο Θέμα, τρείς ειδικές εκδόσεις βιβλίων μαγειρικής➢ 2011 Πρώτο Θέμα, ειδικές εκδόσεις βιβλίων μαγειρικής - «Συνταγές από την Αργυρώ»➢ 2006 - 2008 Καθημερινή, Αρθρογράφος συνταγών στο περιοδικό Γαστρονόμος
Περιοδικά
➢ 2018 - ΤΩΡΑ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ - εβδομαδιαίο οικογενειακό περιοδικό, αρθρογράφος, Εκδόσεις Alpha Editions A.E.E➢ 2014 - 2016 ΠΟΛΛΑΠΛΟΊ ΤΊΤΛΟΙ - πολυτελείς εκδόσεις μαγειρικής, ένθετα στην Κυπριακή Εφημερίδα Φιλελεύθερος, αρθρογράφος, Εκδόσεις Φιλελεύθερος Εκδοτική ΑΕ ➢ 2014 - 2016 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ - μηνιαίο περιοδικό γαστρονομίας, Εκδόσεις Alpha Editions A.E.E➢ 2012 - 2016 ΕΓΩ WEEKLY – εβδομαδιαίο γυναικείο περιοδικό, αρθρογράφος, Εκδόσεις Alpha Editions A.E.E➢ 2012 - 2016 ΠΟΛΛΑΠΛΟΊ ΤΊΤΛΟΙ - 12 πολυτελείς εκδόσεις μαγειρικής ετησίως, ένθετα στο περιοδικό 7 ΜΕΡΕΣ TV, αρθρογράφος, Εκδόσεις Λυμπέρη➢ 2008 - 2011 ΕΓΩ WEEKLY – εβδομαδιαίο γυναικείο περιοδικό, αρθρογράφος, Εκδόσεις Λυμπέρη➢ 2008 - 2011 7 ΜΕΡΕΣ TV - εβδομαδιαίο οικογενειακό περιοδικό, αρθρογράφος, Εκδόσεις Λυμπέρη➢ 2008 - 2011 HELLO! - εβδομαδιαίο περιοδικό lifestyle, αρθρογράφος, Εκδόσεις Λυμπέρη➢ 2008 - 2011 ΠΟΛΛΑΠΛΟΊ ΤΊΤΛΟΙ - 21 πολυτελείς εκδόσεις μαγειρικής ετησίως, ένθετα στο περιοδικό 7 ΜΕΡΕΣ TV, αρθρογράφος, Εκδόσεις Λυμπέρη➢ 2008 - 2011 ΣΕΙΡΈΣ DVD - Σχολή Μαγειρικής με την Αργυρώ. Ένθετα στο περιοδικό 7 ΜΕΡΕΣ TV, αρθρογράφος, Εκδόσεις Λυμπέρη
Social media
Η Αργυρώ έχει ανοιχτή και καθημερινή επικοινωνία με το κοινό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram, Twitter και Pinterest.
Έχει το δικό της κανάλι στο Youtube και πρόσφατα παρουσίασε τη νέα σειρά γυρισμάτων "Keep Cooking".