Αναζήτηση
Ημισκούμπρια (συγκρότημα) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Τα Ημισκούμπρια είναι ένα από τα σπουδαιότερα σατιρικά Χιπ χοπ συγκροτήματα, αποτελούμενο από τους: Δημήτρη Μεντζέλο, Μιθριδάτη και Πρύτανη.
Το όνομα του συγκροτήματος είναι όρος παρεΐστικος που όπως οι ίδιοι δηλώνουν χαρακτηρίζει τον άνθρωπο που μπορεί και ελίσσεται στις δύσκολες ώρες, σαν το "σκουμπρί".

Ήταν φίλοι πολλά χρόνια κι έγραφαν στίχους για ότι τους ενοχλούσε γύρω τους. Το 1995 όταν γνώρισαν τον Μιχάλη Παπαθανασίου από το συγκρότημα Goin' Through, αποφάσισαν να εισέλθουν στη δισκογραφία.
Τα Ημισκούμπρια γνωρίστηκαν στη ραδιοφωνική εκπομπή του Δ. Μεντζέλου στο SPACE FM το 1992 και ξεκίνησαν να τραγουδούν μαζί το 1993.
Ο Μιθριδατης είναι και πολύ καλός σκιτσογράφος. Τ
α Ημισκουμπρια έχουν ένα δικό τους label με τον αρχικό τίτλο HMI-REC που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε IMIZ BIZ ENTERTAINMENT, το οποίο έχει συγκεντρώσει καλλιτέχνες όπως τον Dr.Dreez (1997), τους Καβουροδεινόσαυρους (1999-2001), τη Klikaria (2000) και τους Έτσι Ντε (2001-2005).

Είναι το πρώτο ελληνικό χιπ χοπ συγκρότημα που έκανε χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, ενώ το 1999 η διάσημη αμερικάνικη εταιρία DEF JAM (Beastie Boys ,LL Cool J,Anthrax) δίνει για πρώτη φορά το label της σε ευρωπαϊκό συγκρότημα. Τα Ημισκούμπρια χρησιμοποιήθηκαν σε cd rom που μίλαγε για την πρόληψη από τους σεισμούς και πρόσφατα σε αντικαπνιστικό cd rom με το κομμάτι "Πάφα πούφα το τσιγάρο"
Τελευταίες ειδήσεις
The 2Night Show - Ημισκούμπρια - 7/4/2016 The 2Night Show - Ημισκούμπρια - 7/4/2016   πριν 8 χρόνια
Τα Ημισκούμπρια μιλούν για το όνομα του συγκροτήματος Τα Ημισκούμπρια μιλούν για το όνομα του συγκροτήματος  πριν 8 χρόνια
 Ημισκούμπρια 19th anniversary live ! Ημισκούμπρια 19th anniversary live !  πριν 9 χρόνια
Όταν οι Έλληνες καλλιτέχνες τραγουδούν για τα Χριστούγεννα! (Μέρος Β') Όταν οι Έλληνες καλλιτέχνες τραγουδούν για τα Χριστούγεννα! (Μέρος Β')  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551