Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Lucas Belvaux βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
Lucas Belvaux
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Βιογραφικό
Γεννήθηκε το 1961 στο Βέλγιο. Η τριλογία των ταινιών του Cavale (θρίλερ), Un couple épatant (κωμωδία) και Après la vie (μελόδραμα) έλαβε το Βραβείο André Cavens .
Με την ταινία La Raison du plus faible συμμετείχε στο Φεστιβάλ των Καννών το 2006. Η ταινία του 38 ΜΑΡΤΥΡΕΣ κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στα Magritte Awards. Ως ηθοποιός εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες όπως στο ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (JOYEUX NOEL) του Christian Carion, ALLONS Z’ ENFANTS του Yves Boisset, MADAME BOVARY του Claude Chabrol κ.ά.

Φιλμογραφία
1992 PARFOIS TROP D’AMOUR
1996 POUR RIRE !
2001 Trilogie : UN COUPLE EPATANT – CAVALE – APRES LA VIE
2005 LA RAISON DU PLUS FAIBLE
2009 RAPT
2011 38 TEMOINS

Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz