Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Μπίλι Γουέστ (Billy West) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
Μπίλι Γουέστ  (Billy West)
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Γέννηση
16/04/1950
Ηλικία
71
Βιογραφικό
Ο Μπίλι Γουέστ (αγγλ. Billy West), γεννημένος στις 16 Απριλίου του 1950 είναι Αμερικανός ηθοποιός, o οποίος δανείζει αποκλειστικά τη φωνή του.
Ο Γουέστ είναι ιδιαίτερα γνωστός για τη δουλειά του στο The Ren & Stimpy Show, Doug και τελευταία στο Futurama.

Ο Γουέστ έχει δηλώσει ότι οι αγαπημένοι του χαρακτήρες είναι οι Φίλιπ Φράι (Futurama) και Stimpy (Ren and Stimpy).

Ακόμη, έχει εκφράσει τη δυσαρέσκεια του σχετικά με το φαινόμενο που παρατηρείται, όπου πολλοί κινηματογραφικοί αστέρες δανείζουν τις φωνές τους σε ταινίες.

Εκτός από ηθοποιός, ο Γουέστ είναι κιθαρίστας και τραγουδιστής-στιχουργός σε μία μπάντα που ονομάζεται Billy West and The Grief Counselors.
Το πρώτο του έργο στη τηλεόραση ήταν το 1988 στην σειρά κινουμένων σχεδίων Beany και Cecil.
Αργότερα σημείωσε επιτυχία με το The Ren and Stimpy Show, όπου δάνεισε τη φωνή του στους δύο βασικούς χαρακτήρες της σειράς, τον Ren και τον Stimpy, με τη σειρά Doug του καναλιού Nickelodeon, όπου ανέλαβε το ρόλο του Doug και στη συνέχεια με το Futurama.
Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Γουέστ έχει δανείσει τη φωνή του σχεδόν σε 120 χαρακτήρες.

Αργότερα, συνεργάστηκε και με τη Warner Bros., καθώς είναι ένας από τους λίγους ηθοποιούς που μπορούν να μιμηθούν τις αυθεντικές φωνές των Bugs Bunny, Daffy Duck, Elmer Fudd και διαφόρων άλλων χαρακτήρων.

Ο Γουέστ δάνεισε τη φωνή του στον Geeker, τον βασικό πρωταγωνιστή της σειράς Project G.e.e.K.e.R. σε όλη τη διάρκεια της.

Επίσης, ο Γουέστ είναι η φωνή του "Κόκκινου" στις διαφημίσεις της Μ&Μ και δανείζει τη φωνή του σε πολλούς μικρούς χαρακτήρες στη σειρά Rick & Steve: The Happiest Gay Couple in All the World, ώστε να συμμετέχει σχεδόν σε κάθε επεισόδιο.

Ο Γουέστ δάνεισε τη φωνή του στο χαρακτήρα Moobeard του Moobeard the Cow Pirate, ενός σύντομου Animation στο κανάλι Random! Cartoons.

Επιπλέον, έχει αναλάβει πάλι το ρόλο του ως Elmer Fudd στη σειρά The Looney Tunes Show του καναλιού Cartoon Network.

Ο Μπίλι Γουέστ δανείζει τη φωνή του στους: Φίλιπ Φράι, Καθηγητή Φάρνσγουορθ, Δόκτωρ Ζόιντμπεργκ, Ζαπ Μπράνιγκαν και διάφορους άλλους περιστασιακούς χαρακτήρες.
Ο Γουέστ έκανε οντισιόν για σχεδόν όλους τους ρόλους και κατάφερε να κερδίσει αυτούς του Καθηγητή και του Δόκτωρ Ζόιντμπεργκ.
Παρά το γεγονός ότι ο Γουέστ έκανε οντισιόν και για το ρόλο του Φράι, τελικά ο φίλος του Τσάρλι Σλ... Διαβάστε περισσότερα
άτερ κέρδισε το ρόλο του Φράι.
Όμως, εξαιτίας μιας αλλαγής στο καστ, η παραγωγή κάλεσε ξανά τον Γουέστ για να διαγωνιστεί για το ρόλο του Φράι, τον οποίο τελικά κατάφερε να κερδίσει. Ο Γουέστ υποστηρίζει ότι η φωνή του Φράι, είναι σκόπιμα παρόμοια με τη δική του, ώστε να είναι δύσκολο για κάποιον να τη μιμηθεί.
Η φωνή του Δόκτωρ Ζόιντμπεργκ είναι βασισμένη σε αυτές των Lou Jacobi και Τζορτζ Τζέσελ.
Ο χαρακτήρας του Ζαπ Μπράνιγκαν είχε γραφτεί ειδικά για το Φιλ Χάρτμαν.
Ο Χάρτμαν επέμενε να κάνει οντισιόν για το ρόλο του Ζαπ Μράνιγκαν και σύμφωνα με το Ματ Γκρέινινγκ ήταν απλά εκπληκτικός στο ρόλο αυτό. Όμως, λόγω του ξαφνικού θανάτου του Χάρτμαν, o Γουέστ ανέλαβε το ρόλο του Μπράνιγκαν.
Σε συνέντευξη του ο Γουέστ δήλωσε ότι η δική του εκδοχή του Ζαπ Μπράνιγκαν είναι εμπνευσμένη από αυτή του Χάρτμαν και ορισμένων ανόητων εκφωνητών ραδιοφώνου που λατρεύουν τον ήχο της φωνής τους.
Η πιο γνωστή κινηματογραφική δουλειά του Γουέστ ήταν ίσως στη ταινία Space Jam. O Γουέστ πρωταγωνίστησε μαζί με τον Μάικλ Τζόρνταν παρέχοντας τις φωνές των Bugs Bunny και Elmer Fudd. Ο Γουέστ ανέλαβε πάλι το ρόλο του ως Bunny και Fudd σε επόμενες ταινίες των Looney Tunes.

Το 1998, πρωταγωνίστησε στην ταινία Scooby-Doo on Zombie Island ως Shaggy Rogers, το δεύτερο άτομο που δάνεισε τη φωνή του στο χαρακτήρα μετά τον Casey Kasem.

To 2000, παραχώρησε επιπλέον φωνές για τη ταινία της Walt Disney Pictures, Dinosaur.

To 2004, o Γουέστ δάνεισε τη φωνή του στον κλασσικό χαρακτήρα Ποπάι στη ταινία Popeye's Voyage: The Quest for Pappy και έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στη ταινία του Μαρκ Χάμιλλ, Comic Book: The Movie. Ακόμη έκανε μία cameo εμφάνιση στη ταινία Garfield: The Movie.

Άλλες ταινίες που συμμετέχει φωνητικά ο Γουέστ είναι: Joe's Apartment, Cats & Dogs, Olive, the Other Reindeer, TMNT, The Proud Family Movie, και τρεις απευθείας σε βίντεο ταινίες Tom and Jerry.

Ο Γουέστ είχε κακοποιηθεί ως παιδί από τον πατέρα του και είχε προβλήματα με καταχρήσεις ουσιών ως νέος ενήλικας. Έχει παραμείνει νηφάλιος από την ηλικία των τριάντα-πέντε ετών.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz