Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Μιχάλης Σδούγκος βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
Μιχάλης Σδούγκος
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Βιογραφικό
Ο Μιχάλης Σδούγκος είναι Έλληνας σκηνογράφος και ενδυματολόγος.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Σκηνογραφία και Ενδυματολογία στη σχολή καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, από όπου και αποφοίτησε με άριστα το 1980. Το 1981 γύρισε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με το Λαϊκό Πειραματικό θέατρο του Λεωνίδα Τριβιζά στο Θέατρο Πορεία, με τη Θεατρική Λέσχη Βόλου, το Θέατρο Αποθήκη της Αλίκης Γεωργούλη, με τη λαϊκή σκηνή του Θύμιου Καρακατσάνη και με το Φεστιβάλ Αθηνών.

Συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την Λυρική Σκηνή, με το Μέγαρο Μουσικής, στο έργο του Κώστα Γεωργουσόπουλου "Οι ηλικίες του γελοίου", όπου και απέσπασε το βραβείο Σκηνογραφίας και ενδυματολογίας της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

Εργάσθηκε με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, Ρούμελης, Ρόδου, Κρήτης, Σερρών, Λάρισας κ.α. Έκανε τη σκηνογραφία σε πολλά ελληνικά σήριαλ και τηλεταινίες, ενώ στην τηλεόραση τελευταία συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Κ. Κουτσομύτη για την τηλεοπτική σειρά "Ματωμένα χώματα" από το ομώνυμο βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου.

Στον κινηματογράφο έκανε τα σκηνικά και τα κοστούμια στις ταινίες της Λ. Ρικάκη "Κουαρτέτο σε 4 κινήσεις" με τους Γιώργο Χωραφά, Θέμις Μπαζάκα, "Πεθαμένο λικέρ" του Γ. Καριπίδη και την "Βιοτεχνία ονείρων" με τους Γ. Κιμούλη, Φ. Κομνηνού του Τ. Μπουλμέτη το 1990, όπου και πήρε το Α΄ Βραβείο Σκηνογραφίας στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Συνεργάσθηκε με το Βαγγέλη Παπαθανασίου στη "Μυθωδία" τον Ιούνιο του 2001 στις στήλες του Ολυμπίου Διός στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.
Από το 1996 έως τον Αύγουστο του 2002 διετέλεσε Καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Θεατρική παράσταση Feelings' Stories της Ομάδας +Αίσθημα Θεατρική παράσταση Feelings' Stories της Ομάδας +Αίσθημα  πριν 4 χρόνια
Θέατρο Αμιράλ: «Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΚΡΟΝΧΟΛΜ» Θέατρο Αμιράλ: «Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΚΡΟΝΧΟΛΜ»  πριν 7 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz