Αναζήτηση
Τζέιμς Γουντς (James Woods) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
18/04/1947
Ηλικία
76
Βιογραφικό
Ο James Howard Woods γεννήθηκε στις 18 Απριλίου του 1947 στη Utah και είναι ηθοποιός.
Αξιοσημείωτο είναι πως συγκαταλέγεται στους 10 πιο έξυπνους ανθρωπους στον κόσμο καθώς ο δείκτης IQ του φτάνει το 180 κάτι που περίτρανα απέδειξε όταν ήταν ακόμη παιδάκι. Σε πολύ νεαρή ηλικία, άρχισε να παίζει μόνος του κλασική κιθάρα και ήταν τόσο καλός που κέρδισε υποτροφία σε πρόγραμμα για ευφυείς μαθητές και αμέσως μετά, ενώ ήταν ακόμα μαθητής γυμνασίου, βρέθηκε να σπουδάζει γραφική άλγεβρα στο UCLA.
Τελειώνοντας το σχολείο, σπούδασε στο MIT (Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης) Πολιτικές Επιστήμες αν και αρχικά προοριζόταν για χειρούργος οφθαλμίατρος.
Ο λόγος που δεν ασχολήθηκε με την υποκριτική ήταν ένα ατύχημα που είχε μικρός. Πέρασε το χέρι του μέσα από μια γυάλινη πόρτα και χρειάστηκε να κάνει πάνω από 200 ράμματα και παραλίγο να χρειαστεί να γίνει ακρωτηριασμός.
Όσο ήταν στο πανεπιστήμιο, συμμετείχε και σε μια φοιτητική θεατρική ομάδα που λεγόταν Dramashop. Εκεί υποδυόταν ρόλους αλλά και σκηνοθετούσε.
Το 1969, διέκοψε τις σπουδές του προκειμένου να ασχοληθεί πιο ενεργά με την υποκριτική.
Το 1970, ήρθε ο παρθενικικός του ρόλος στο Broadway στο Lyceum Theatre στην πρώτη αμερικανική παραγωγή του Frank McMahon με τίτλο Borstal Boy και έκτοτε η μία δουλειά διαδεχόταν την άλλη, είτε στο θέατρο είτε στην τηλεόραση.
Το 1989, μάλιστα, συζητήθηκε να πάρει το ρόλο του Joker στην ταινία Batman του Tim Burton. Όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει ο σεναριογράφος της ταινίας, με τον Woods θα γλίτωναν αρκετές ώρες δουλειάς στο make up γιατί το πρόσωπό του ήταν ιδανικό για αυτόν τον ρόλο. Τελικά όμως, το ρόλο ανέλαβε ο Τζακ Νίκολσον.
Την ίδια γνώμη φαίνεται να είχαν και άλλοι σκηνοθέτες, καθώς πάντα του έδιναν τον ρόλο του κακού, είτε του δολοφόνου, είτε του αστυνομικού.
Έχει βραβευτεί με τρία Emmy και υπήρξε δύο φορές υποψήφιος για τα βραβεία της Ακαδημίας.
Υπήρξε αρραβωνισασμένος μια φορά και δύο παντρεμένος αλλά καμία από αυτές τις σχέσεις του δεν ευδοκίμησε. Όπως και η σχέση του με μια συμπρωταγωνίστρια του, τη Σον Γιανγκ, η οποία μετά τον χωρισμό τους έφτασε να τον απειλεί και να του αφήνει κούκλες βουντού έξω από το σπίτι του.
Πέρα από τους ρόλους στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο, έχει δανείσει τη φωνή του στον Άδη για την ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, Ηρακλής.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Αυτοί είναι οι 15 celebrities με το μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης! Αυτοί είναι οι 15 celebrities με το μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης!  πριν 10 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551