Αναζήτηση
Nicola Piovani βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
26/05/1946
Ηλικία
77
Βιογραφικό
Ο Nicola Piovani γεννήθηκε στη Ρώμη στις 26 Μαΐου 1946. Πήρε το πτυχίο του στο πιάνο το 1967. Από το 1969 με το soundtrack του έργου “IL SEGRETO” του Silvano Agosti και το 1970 “NEL NOME DEL PADRE” του Marco Bellocchio ξεκίνησε η καριέρα του στη μουσική για τον κινηματογράφο.
Ακολούθως και με τις συνεργασίες του με τους Ιταλούς σκηνοθέτες Mario Monicelli, Nanni Moretti, Giuseppe Tornatore, Giuseppe Bertolucci, Daniele Luchetti, Gianfranco Mingozzi καθιερώθηκε στη μουσική για τον κινηματογράφο με αποκορύφωμα το soundtrack της ταινίας “LA VITA E BELLA” (Η Ζωή είναι ωραία) με τον Roberto Benigni που του απέφερε το 1999 το βραβείο OSCAR για τη μουσική αυτής της ταινίας και του άνοιξε το δρόμο για διεθνή καριέρα.
Έχει επίσης συνεργασθεί επιτυχώς με τους αδελφούς Taviani και τον Federico Fellini.
Οι συνεργασίες του όμως δεν περιορίζονται μόνο με Ιταλούς σκηνοθέτες αφού έχει συνεργασθεί και με πολλούς Ευρωπαίους όπως: Ben Von Verbong, Bernard Favre, Pal Gabor, Dusan Makavejes, Michel Sibra, Jean Jacques Andrien, Maroun Bagdadi, Bigas Luna και John Irvin.
Έχει επίσης γράψει μουσική για θέατρο, τηλεόραση, μπαλέτο και μουσική δωματίου.
Εκτός από το OSCAR Μουσικής που κατέχει έχει προταθεί για τα βραβεία GRAMMY και CESAR ενώ από το 2008 είναι Ιππότης των Γραμμάτων και των Τεχνών του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Πλήθος κόσμου στη συναυλία Piovani - Kορκολή Πλήθος κόσμου στη συναυλία Piovani - Kορκολή  πριν 5 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551