Αναζήτηση
Ορνέλα Μούτι βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
09/03/1955
Ηλικία
69
Βιογραφικό
H Ornella Muti είναι ιταλίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στη Ρώμη, με το όνομα Francesca Romana Rivelli, από πατέρα από τη Νάπολη Ρωσίδα μητέρα. Οι γονείς της μητέρας της,μετανάστευσαν από το Λένινγκραντ της Ρωσίας (τωρινή Αγία Πετρούπολη), στην Εσθονία. Έχει μια μεγαλύτερη αδελφή, Claudia (1951).

Η Ornella Muti έγινε μοντέλο στην εφηβεία της κι έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το 1970 με την ταινία La moglie più bella (Η πιο όμορφη σύζυγος).

Έχει εμφανιστεί κυρίως σε ιταλικές ταινίες, κι έκανε το ντεμπούτο της στο χώρο των βρετανικών ταινιών ως Πριγκίπισσα Aura στο Flash Gordon το 1980. Οι Αμερικανικές ταινίες που εμφανίστηκε είναι οι: Oscar (1991) και Once Upon A Crime (1992). Στουε Γάλλους είναι κυρίως γνωστή γιατη συμμετοχή της σε ένα δαιφημσιτικό σποτ των ζυμαρικών Giovanni Panzani.

Η Muti παντρεύτηκε δύο φορές, με τον Alessio Orano (τον συνάδελφό της ηθοποιό στην ταινία "Η πιο όμορφη σύζυγος», 1975-1981) και με το Federico Facchinetti (1988-1996).

Έχει τρία παιδιά: τη Naike Rivelli, η οποία είναι επίσης μοντέλο και ηθοποιός και μοιάζει πάρα πολύ με τη μητερα της ενώ πατέρας της είναι ο ισπανός παραγωγός ταινιών José Luis Bermúdez de Castro Acaso.
'Εχει επίσης ένα γιο, τον Αντρέα, και μία δεύτερο κόρη, την Καρολίνα, και οι δύο από το γάμο της με το Facchinetti.

Από το 1998, η Muti συζεί με το Stefano Piccolo, ένα πλαστικό χειρουργό.

Η Muti ψηφίστηκε "Η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο» το 1994 από μια παγκόσμια ψηφοφορία των αναγνωστών του περιοδικού Class.

Το 2008, η Ornella Muti άνοιξε τη δική της σειρά κοσμημάτων και άνοιξε νέα καταστήματα στο Παρίσι, Μιλάνο, Ρώμη, Ρίγα, στη Μόσχα και το Αλμάτι. Το στήθος της είναι ασφαλισμένο για $350.000.


Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551