Αναζήτηση
Frank Langella βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
1938
Ηλικία
86
Βιογραφικό
Ο Φρανκ Λανγκέλα γεννήθηκε το 1938 στο Νιου Τζέρσι και ήρθε σε επαφή με το μικρόβιο της υποκριτικής σε ηλικία μόλις 11 ετών, παίζοντας έναν ηλικιωμένο άντρα σε μια σχολική παράσταση για τη ζωή του Αβραάμ Λίνκολν. Αποφοίτησε από το Syracuse University με πτυχίο στο Θέατρο και σπούδασε με τον Ηλία Καζάν. Ανάμεσα στο 1964 και το 1966 κέρδισε τρία Όμπι για off-Broadway παραστάσεις, το 1969 κέρδισε το βραβείο Drama Desk για την ερμηνεία του στην παράσταση "A Cry of Players", ενώ το 1974 κέρδισε άλλο ένα βραβείο Drama Desk, καθώς και ένα Τόνι, για την παράσταση "Seascape", η οποία ήταν το ντεμπούτο στο Broadway.

Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο ήρθε το 1970 με την ταινία "Το Απόρρητο Ημερολόγιο μιας Παντρεμένης", ενώ ακολούθησε η κλασική κωμωδία του Μελ Μπρουκς "Το Μυστήριο με τις 12 Καρέκλες". Αν και δεν είναι λίγες οι ταινίες στο βιογραφικό του, ο Λανγκέλα είναι περισσότερο γνωστός για τη θεατρική του καριέρα, έχοντας κερδίσει συνολικά τρία Τόνι. Το κινηματογραφικό του βιογραφικό περιλαμβάνει τις ταινίες "Dave", "Junior", "Lolita", "Η Ένατη Πύλη", "Ο Γλυκός Νοέμβρης", "Κόκκινος Δράκος", "Καληνύχτα, Και Καλή Τύχη", "Superman Returns" και "Frost/Nixon", με το οποίο προτάθηκε για Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου το 2009.

Προσεχώς θα τον δούμε στο δράμα μυστηρίου "All Good Things", δίπλα στους Τζέφρι Ντιν Μόργκαν, Ράιαν Γκόσλινγκ και Κίρστεν Ντανστ, καθώς και στο πολυαναμενόμενο sequel "Wall Street 2: Money Never Sleeps" του Όλιβερ Στόουν, δίπλα στους Μάικλ Ντάγκλας, Σία Λα Μπεφ, Κάρεϊ Μάλιγκαν και Τζος Μπρόλιν.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Πρώτο trailer για το animation «Kahlil Gibran's The Prophet» Πρώτο trailer για το animation «Kahlil Gibran's The Prophet»  πριν 9 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551