Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Σταμάτης Σπανουδάκης βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
Σταμάτης Σπανουδάκης
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Βιογραφικό
Ο Σταμάτης Σπανουδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία, η μουσική έγινε το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής του. Αρχικά, στα παιδικά του χρόνια, μελέτησε κλασική μουσική (κιθάρα και θεωρία), με τον Χαράλαμπο Εκμεκτσόγλου. Κατόπιν, ως έφηβος, τη δεκαετία του ‘60 και του ’70, έπαιζε μπάσο και πλήκτρα σε διάφορα συγκροτήματα στην Αθήνα, το Παρίσι και τέλος το Λονδίνο, όπου έζησε για αρκετά χρόνια και ηχογράφησε τους πρώτους του δίσκους.

Στη συνέχεια, η κλασική μουσική τον κέρδισε και πάλι, οπότε αποφάσισε να επιστρέψει στις σπουδές του και να μελετήσει σύνθεση, αρχικά στο Wurzburg της Γερμανίας με καθηγητή τον Bertold Hummel, και στη συνέχεια πίσω στην Αθήνα με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Κυδωνιάτη.

Ήταν τότε που γοητεύτηκε από την τρίτη του αγάπη, τη βυζαντινή μουσική, η οποία τον οδήγησε στο ελληνικό τραγούδι και την ορχηστρική μουσική.

Από τότε προσπαθεί ενσυνείδητα να συνταιριάξει στη μουσική του τις τρεις του επιρροές (το ροκ, την κλασική και τη βυζαντινή μουσική).

Έχει γράψει μεγάλο αριθμό τραγουδιών (μουσική-στίχοι) για τους περισσότερους σύγχρονους μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές.

Έχει επίσης συνθέσει μουσική για πολλές επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ιταλία, καθώς επίσης και μουσική για το θέατρο και την τηλεόραση. Μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει περισσότερα από πενήντα άλμπουμ.

Από το 1995, έχει επικεντρωθεί σχεδόν αποκλειστικά στην οργανική μουσική, αντλώντας τα θέματά του από την ιστορία της Ελλάδας και τον Χριστιανισμό. Η μουσική του αυτή έχει σημειώσει πρωτόγνωρη εμπορική επιτυχία και όλοι του οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, με ελάχιστη διαφήμιση και πολύ σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις.

Ο Σταμάτης ζει σε ένα ήσυχο προάστιο της Αθήνας, μαζί με τη γυναίκα του Ντόρη και τα τέσσερα σκυλιά τους. Διαθέτει δικό του στούντιο, όπου ηχογραφεί τη μουσική του, όντας ο ίδιος συνθέτης, ενορχηστρωτής, παραγωγός, εκτελεστής, αλλά και ηχολήπτης τού έργου του.

Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Η παρέμβαση του Νίκου Χατζηνικολάου στο Η παρέμβαση του Νίκου Χατζηνικολάου στο "Καλύτερα δεν γίνεται"  πριν 6 μήνες
Σπανουδάκης: Τα παιδικά χρόνια, η απόφαση να φύγει από το σπίτι στα 17 του και η εξομολόγηση για το θαύμα Σπανουδάκης: Τα παιδικά χρόνια, η απόφαση να φύγει από το σπίτι στα 17 του και η εξομολόγηση για το θαύμα   πριν 7 μήνες
Σταμάτης Σπανουδάκης: Αγάπησα έναν πολιτικό ως άνθρωπο, τον Κώστα Καραμανλή Σταμάτης Σπανουδάκης: Αγάπησα έναν πολιτικό ως άνθρωπο, τον Κώστα Καραμανλή  πριν 7 μήνες
Ο Σταμάτης Σπανουδάκης στο Ο Σταμάτης Σπανουδάκης στο "Ενώπιος Ενωπίω"  πριν 7 μήνες
Διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι του Σταμάτη Σπανουδάκη και άρπαξαν μια περιουσία Διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι του Σταμάτη Σπανουδάκη και άρπαξαν μια περιουσία  πριν 3 χρόνια
Ο Σταμάτης Σπανουδάκης μιλάει πρώτη φορά για το πρόβλημα υγείας του Ο Σταμάτης Σπανουδάκης μιλάει πρώτη φορά για το πρόβλημα υγείας του  πριν 3 χρόνια
O Σταμάτης Σπανουδάκης στη Θεσσαλονίκη O Σταμάτης Σπανουδάκης στη Θεσσαλονίκη  πριν 8 χρόνια
Ο Σταμάτης Σπανουδάκης στην Πάτρα Ο Σταμάτης Σπανουδάκης στην Πάτρα  πριν 8 χρόνια
Συναυλία Σταμάτη Σπανουδάκη στο Ηρώδειο Συναυλία Σταμάτη Σπανουδάκη στο Ηρώδειο  πριν 8 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz