Αναζήτηση
Γιάννης Σπαλιάρας βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
21/05/1975
Ηλικία
49
Βιογραφικό

Ο Γιάνης Σπαλιάρας (Αθήνα, 21 Μαΐου 1975) είναι Έλληνας μοντέλο, ηθοποιός, παρουσιαστής και πρώην καλαθοσφαιριστής.

Γεννήθηκε στις 21 Μαΐου 1970 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Ο πατέρας του ήταν Έλληνας ενώ η μητέρα του έχει καταγωγή από την Κύπρο.

Την περίοδο που πήγαινε ακόμη σχολείο ξεκίνησε να ασχολείται με τη καλαθοσφαίριση. Αγωνίστηκε ως καλαθοσφαιριστής στον Κρόνο και στην ομάδα του Παπάγου, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του '90 -σε ηλικία 15 ετών- έπαιξε με την Εθνική Παίδων σε τουρνουά στη Γαλλία.

Το 1995, αφότου πέρασε στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το μόντελινγκ.

Τη δεκαετία 1995-2005 συμμετείχε σε μεγάλες επιδείξεις μόδας και πασαρέλες ενώ εργάστηκε ως κεντρικό πρόσωπο σε καμπάνιες μεγάλων εταιριών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Παράλληλα έκανε τα πρώτα του βήματα στην τηλεόραση στα τέλη της δεκαετίας του '90 παρουσιάζοντας μουσική εκπομπή στο νεανικό κανάλι MAD TV.

Ύστερα από μια δεκαετία ενασχόλησης του με το μόντελινγκ έκανε τα πρώτα του βήματα ως ηθοποιός στην τηλεόραση.

Το 2004, συμμετείχε στην κωμική σειρά «Σχεδόν ποτέ» στην ΝΕΤ. Το 2005, ακολούθησε μια συμμετοχή στη σειρά «Το Κόκκινο Δωμάτιο», όπου συμπρωτα... Διαβάστε περισσότερα

γωνίστησε στο επεισόδιο «Το χαμόγελο της Τζοκόντα» μαζί με την Καίτη Κωνσταντίνου.

Το 2005, ξεκίνησε να υποδύεται τον Αλέξανδρο Μαυράκη στην καθημερινή σειρά «Έρωτας» στον ANT1 παίζοντας μαζί με τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Κοραλία Καράντη. Παρέμεινε στο πρωταγωνιστικό καστ της σειράς μέχρι το τέλος της, το 2008.

Το 2009, έκανε μία έκτακτη εμφάνιση στην κωμική σειρά «Λόλα». Ακολούθησε ο ρόλος του Νίκου Στεφάνου στην κωμική σειρά της Μυρτώς Κοντοβά «Μίλα Μου Βρώμικα» στο Mega Channel.

Το 2014, εντάχθηκε στο πρωταγωνιστικό καστ της καθημερινής σειράς «Ρουα Ματ» στον ANT1 Κύπρου παίζοντας για δύο σεζόν.

Την περίοδο 2015-2016, παράλληλα με τον δεύτερο κύκλο του «Ρουα Ματ», ήταν ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής του ανδρικού ριάλιτι μοντέλων «Mr Cyprus» που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό SIGMA.

Την επόμενη σεζόν ήταν συμπαρουσιαστής της Χριστίνας Λαμπίρη στην μεσημεριανή εκπομπή λαϊφστάιλ του epsilontv «La Biri Biri».

Τον Ιανουάριο του 2017, του έγινε πρόταση να συμμετάσχει στο νέο κύκλο του ριάλιτι επιβίωσης Survivor που θα επέστρεφε στην ελληνική τηλεόραση μετά από 10 χρόνια. Τελικά δέχτηκε την πρόταση και τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους πήγε στον Άγιο Δομίνικο για τα γυρίσματα του παιχνιδιού, αποχωρώντας από το epsilontv.

Μέσω του παιχνιδιού έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να τον γνωρίσει καλύτερα -όπως ομολόγησε αργότερα και ο ίδιος- με το κοινό να ταυτίζεται μαζί του και να ψηφίζει θετικά σε περιπτώσεις που βρισκόταν υποψήφιος προς αποχώρηση.

Το Μάρτιο του 2017 και συγκεκριμένα στο επεισόδιο 33 του παιχνιδιού ψηφίστηκε από τους συμπαίκτες του για να περάσει στην αντίπαλη ομάδα ως αναπληρωματικό μέλος, μετά τον τραυματισμό και την αποχώρηση παίκτριας των Μαχητών σε τροχαίο ατύχημα που έγινε εκτός παιχνιδιού.

Έτσι από την ομάδα των Διάσημων έγινε μέλος της ομάδας των Μαχητών. Τελικά με την βοήθεια και την αγάπη του τηλεοπτικού κοινού, το μοντέλο έφτασε στην τελική 5-άδα, μόλις ένα βήμα πριν τους ημιτελικούς. Επέστρεψε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2017, ύστερα από 5 μήνες διαμονής στον Άγιο Δομίνικο.

Ένα χρόνο μετά, τον Οκτώβριο του 2018, ταξίδεψε στη Μαδαγασκάρη για να λάβει μέρος στο ριάλιτι επιβίωσης «Nomads Μαδαγασκάρη». Εκεί παρέμεινε για περίπου 1,5 μήνα κατακτώντας την 9η θέση στην τελική κατάταξη.

Το 2019, ύστερα από διάφορα κάστινγκ, πήρε ένα ρόλο κλειδί στην έβδομη σεζόν της αμερικανικής σειράς «El Señor de los Cielos» υποδυόμενος έναν Έλληνα αστυνομικό τον Νίκο.

Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Ο Γιάννης Σπαλιάρας μάς συστήνει για πρώτη φορά την σύντροφό του Ο Γιάννης Σπαλιάρας μάς συστήνει για πρώτη φορά την σύντροφό του  πριν 2 μήνες
Σπαλιάρας: Μας συστήνει τη σύντροφό του - Οι δηλώσεις & το δώρο της Αγγελικής για τη γιορτή του Σπαλιάρας: Μας συστήνει τη σύντροφό του - Οι δηλώσεις & το δώρο της Αγγελικής για τη γιορτή του  πριν 2 μήνες
Γιάννης Σπαλιάρας: Το… περίεργο μήνυμα που δέχτηκε από κοπέλα στα social media Γιάννης Σπαλιάρας: Το… περίεργο μήνυμα που δέχτηκε από κοπέλα στα social media  πριν 8 μήνες
 «Survivor All Star»: Δεν παζάρεψα τα χρήματα γιατί μέσα μου κάτι μου είπε «Survivor All Star»: Δεν παζάρεψα τα χρήματα γιατί μέσα μου κάτι μου είπε "όχι"  πριν 1 έτος
Γιάννης Σπαλιάρας: «Δεν θα είμαι στο Survivor» Γιάννης Σπαλιάρας: «Δεν θα είμαι στο Survivor»  πριν 2 χρόνια
Γιάννης Σπαλιάρας: Είχα προτάσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση Γιάννης Σπαλιάρας: Είχα προτάσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση  πριν 2 χρόνια
Αναγνωρίζετε τους διάσημους Έλληνες από το σώμα τους; Αναγνωρίζετε τους διάσημους Έλληνες από το σώμα τους;  πριν 2 χρόνια
Survivor All Star: Οι παίκτες που θέλει η Acun Media και το αγκάθι για τον Γιώργο Αγγελόπουλο Survivor All Star: Οι παίκτες που θέλει η Acun Media και το αγκάθι για τον Γιώργο Αγγελόπουλο  πριν 2 χρόνια
All Star Survivor: Αυτοί είναι οι παίκτες που δέχτηκαν πρόταση για το ριάλιτι επιβίωσης All Star Survivor: Αυτοί είναι οι παίκτες που δέχτηκαν πρόταση για το ριάλιτι επιβίωσης  πριν 2 χρόνια
Η εντυπωσιακή αλλαγή του Γιάννη Σπαλιάρα! Η εντυπωσιακή αλλαγή του Γιάννη Σπαλιάρα!   πριν 2 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551