Αναζήτηση
Αντιγόνη Γύρα βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Η Αντιγόνη Γύρα είναι αριστούχος απόφοιτος του LABAN CENTRE LONDON απ’ όπου απέσπασε το Βραβείο Χορογραφίας Αποφοίτων το 1993. Με την ομάδα της ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ χοροθέαμα έχει χορογραφήσει πλειάδα έργων έως σήμερα κι έχει οργανώσει σεμινάρια και εκπαιδευτικές διαλέξεις για θέματα χορού και θεάτρου. Το 1995 κέρδισε το Β’ Βραβείο Νέων Χορογράφων Ραλλού Μάνου με το έργο «Τα παραμύθια που Μεγάλωσες, Μεγάλωσαν». Το 1997 το έργο της «Πόρτες και Σύννεφα» εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Μπιενάλε Νέων Δημιουργών του Τορίνο και σε άλλα φεστιβάλ της Ελλάδας και της Ιταλίας. Το 2002 το σόλο της «Ξεκόλλα» με την Ιωάννα Καμπυλαυκά προκρίθηκε στον Διαγωνισμό Χορογραφίας του Ανόβερο. Το 2004 δημιούργησε τα έργα «1896» και «Λυσιστράτη», χοροθέατρα δρόμου, κατόπιν παραγγελίας του Αθήνα 2004. Το 2006 το έργο της «Lysistrata’s Cry» και το 2008 το έργο της «ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡαόρατη» επιλέχθηκαν και παρουσιάστηκαν αντίστοιχα στην 2η και 3η Πλατφόρμα Χορού (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). Με το έργο «ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡαόρατη» εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 8th International Fringe Festival στην Ταϊλάνδη. Το 2009 πραγματοποιήθηκε περιοδεία στην επαρχία του έργου της «Η ΠΛΕΚΤΑΝΗ» με την υποστήριξη του ΥΠΠΟ και του Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ. Το Φεβρουάριο του 2010 παρουσίασε το σόλο “GONE” στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος CITY TO CITYCABARET στη Σόφια και την Αθήνα.
Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με πολλά σχήματα και σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων το Θέατρο Τέχνης (Γ. Λαζάνης ), ΘΟΚ (Χ. Σιοπαχάς), Εθνικό Θέατρο (Γ. Θεοδοσιάδης, Έφη Θεοδώρου), Ομάδα Θέαμα, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας (Γ. Κακλέας), Θέατρο Πόρτα (Α. Καλογρίδης), Θέατρο Μουσούρη, Θέατρο Σημείο ,Θέατρο του Νέου Κόσμου (Δ. Αράπογλου), Ομάδα Ίσον Ένα (Ι. Ρεμεδιάκη), Ομάδα ΟΨΕΙΣ (Α. Τομπούλη) κλπ. Έχει διδάξει κίνηση στις δραματικές σχολές Βεάκη, Φωτιάδη και Θεοδοσιάδη και χορό-χορογραφία στην Κ.Σ.Ο.Τ. και στο Κέντρο Ντάνκαν.
Από τον Δεκέμβριο του 2008 είναι καλλιτεχνική διευθύντρια, μαζί με τη Βίκυ Αδάμου, του πρώτου residency centre για παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα, του Κινητήρας studio
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: webmaster@ishow.gr
Δελτία τύπου: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551