Η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί την επίσημη πρεμιέρα του μουσικού ντοκιμαντέρ «Desmond Child Rocks the Parthenon: The Live Concert Documentary». Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαΐου 2026, στις 16:30, στην Αίγλη Ζαππείου (Ballroom Stage), προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική ευκαιρία να ζήσει ξανά τη μαγεία της ιστορικής συναυλίας που δόθηκε κάτω από την Ακρόπολη.
Μετά την επιτυχημένη παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάρτιο, το έργο της πολυβραβευμένης σκηνοθέτιδας Heather Winters έρχεται στην πρωτεύουσα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του ίδιου του Desmond Child, ο οποίος θα παρευρεθεί για να συνομιλήσει με το κοινό και τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τη συγκλονιστική φιλανθρωπική συναυλία του θρυλικού τραγουδοποιού και παραγωγού στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στη σκηνή τον πλαισίωσαν κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας και εγχώριας μουσικής σκηνής, όπως οι Alice Cooper, Bonnie Tyler, Rita Wilson, Σάκης Ρουβάς, Kip Winger, The Rasmus και Γιώργος Λεμπέσης.
Στόχος της μεγαλειώδους αυτής παραγωγής ήταν η υποστήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η ταινία αποτυπώνει όχι μόνο τις κορυφαίες μουσικές στιγμές, αλλά και το πάθος των καλλιτεχνών που ένωσαν τις φωνές τους για έναν ιερό σκοπό, αναδεικνύοντας τη δύναμη της τέχνης ως μέσο πολιτιστικής διεκδίκησης.
Η είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη, ωστόσο η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη καθώς θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους σε αυτή τη ξεχωριστή κινηματογραφική βραδιά.