Ο Βαγγέλης Δρίσκας μοιράζεται μια εύκολη συνταγή για φοκάτσια. Όπως αναφέρει, η φοκάτσια είναι ένα αφράτο ψωμί, αρωματικό, ιδανικό για το καλοκαίρι, που συνοδεύει κάθε φαγητό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σάντουιτς.
Το χαρακτηριστικό αυτού του ψωμιού είναι η ανάλαφρη και πολύ υγρή ζύμη. Ο Βαγγέλης Δρίσκας εξηγεί ότι ενώ συνήθως σε 1 κιλό αλεύρι βάζουμε 600 ml νερό, για τη φοκάτσια χρησιμοποιούμε 900 ml, δηλαδή μιάμιση φορά περισσότερο.
Ο γνωστός σεφ ξεκινά την παρασκευή της φοκάτσιας ρίχνοντας νερό, ελαιόλαδο, ζάχαρη, αλάτι και ξηρή μαγιά στον κάδο της κουζινομηχανής. Στη συνέχεια, προσθέτει αλεύρι για κάθε χρήση.
Δείτε το video.