Αναζήτηση
Μεγάλη απώλεια για τον κόσμο των Γραμμάτων - Πέθανε η Κική Δημουλά | iShow.gr
Ειδήσεις
Μεγάλη απώλεια για τον κόσμο των Γραμμάτων - Πέθανε η Κική Δημουλά
Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
19:29

Πέθανε σήμερα Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, η Κική Δημουλά. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση έπειτα από ανακοπή καρδιάς. Η ποιήτρια άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή σε ηλικία 89 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τον κόσμο των Γραμμάτων.

Ήταν Ελληνίδα ποιήτρια και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα της ποίησης.Το πατρικό της όνομα είναι Βασιλική Ράδου. Γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα. Το 1952 παντρεύτηκε τον ποιητή και πολιτικό μηχανικό, Άθω Δημουλά, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τον Δημήτρη (1956) και την Έλση (1957).

Εργάστηκε ως υπάλληλος στην Τράπεζα της Ελλάδος από το 1949 έως και το 1973. Ήταν πρόεδρος του ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη (κοινωφελές Ν.Π.Ι.Δ. υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Αθηνών). Τιμήθηκε το 1972 με το Β΄ Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή, Το λίγο του κόσμου, το 1989 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή ,Χαίρε ποτέ, και το 1995 με το Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για τη συλλογή, Η εφηβεία της λήθης. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα γαλλικά, στα ισπανικά, στα ιταλικά, στα πολωνικά, στα βουλγαρικά, στα γερμανικά και στα σουηδικά.

Σχετικά πρόσωπα
Κική Δημουλά
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551