
Η μεγάλη δραματική σειρά «Οι κόρες της Αρετής» έρχεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν στον Alpha και ξεδιπλώνει την ιστορία μιας μάνας που είναι αποφασισμένη να προσφέρει στις δύο κόρες της τη ζωή που η ίδια στερήθηκε. Τις οδηγεί σε έναν κόσμο όπου η αγάπη, η εξουσία και η φιλοδοξία έχουν πάντα το τίμημά τους.
Γύρω από την Αρετή, όμως, υπάρχει μια ολόκληρη γειτονιά με τις δικές της ιστορίες. Δύο από τα πρόσωπα που θα βρεθούν πιο κοντά της, αλλά και πιο συχνά απέναντί της, είναι η Λουκία και ο Περικλής, ένα ζευγάρι που δίνει καθημερινά τη δική του μάχη για να κρατήσει ενωμένη την οικογένειά του.
Η σχέση τους είναι γεμάτη αγάπη, συγκρούσεις και δύσκολες ισορροπίες. Και είναι μια σχέση που θα δοκιμαστεί σκληρά όσο τα γεγονότα στη γειτονιά παίρνουν απρόβλεπτη τροπή.
Η Γιούλη Τσαγκαράκη είναι η Λουκία
Η Λουκία είναι μια γυναίκα απλή, ζεστή και βαθιά αφοσιωμένη στην οικογένειά της. Είναι παντρεμένη με τον Περικλή και έχουν δύο παιδιά, τον Νικόλα και την Ελένη. Αρκείται στα μικρά πράγματα της ζωής και παλεύει καθημερινά να κρατήσει τις ισορροπίες μέσα στο σπίτι της.
Το παρελθόν της, ωστόσο, τη συνδέει άρρηκτα με την Αρετή. Η παλιά τους φιλία έχει μετατραπεί σε μια έντονη αντιπαλότητα, καθώς οι δύο γυναίκες έχουν πολύ διαφορετικό τρόπο να ονειρεύονται το μέλλον των παιδιών τους. Εκεί, μέσα σε αυτή τη διαφορά, βρίσκεται και ο πυρήνας της σύγκρουσής τους.

Ο Δημήτρης Ξανθόπουλος είναι ο Περικλής
Ο Περικλής είναι ο άντρας της Λουκίας και πατέρας του Νικόλα και της Ελένης. Ένας σκληροτράχηλος οδηγός ταξί, που έχει μάθει να κρύβει τις αδυναμίες του πίσω από τον θυμό και την αυστηρότητα.
Αγαπά την οικογένειά του, όμως δυσκολεύεται να εκφράσει τα συναισθήματά του. Το αποτέλεσμα είναι οι σχέσεις του με τους δικούς του ανθρώπους να δοκιμάζονται διαρκώς, σε ένα σπίτι όπου τα λόγια που δεν λέγονται βαραίνουν περισσότερο από αυτά που ακούγονται.
Στη σειρά συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Μαριάννα Τουμασάτου, ο Γιάννος Περλέγκας, ο Σταύρος Τσουμάνης, η Ασημένια Βουλιώτη, ο Δημήτρης Αποστολόπουλος, ο Γιώργος Ζιάκας, η Γεωργία Μεσαρίτη, ο Ιάσονας Χρόνης και η Δώρα Χρυσικού, ενώ στον ρόλο της Καιτούλας είναι η Μάνια Παπαδημητρίου, στον ρόλο της Έφης η Αλεξία Καλτσίκη και στον ρόλο της Αφροδίτης η Ράνια Σχίζα.
Το σενάριο υπογράφει η Κατερίνα Γιαννάκου και τη σκηνοθεσία ο Μιχάλης Κωνσταντάτος, σε παραγωγή της Pedio Productions. Η σειρά βασίζεται στο τουρκικό format «Mrs. Fazilet and Her Daughters» (Fazilet Han?m ve K?zlar?), πρωτότυπη δημιουργία της Avsar Film, σε παραγωγή Sukru Avsar και σενάριο S?rma Yan?k.
«Οι κόρες της Αρετής» έρχονται στον Alpha με ένα ερώτημα που διατρέχει όλη την ιστορία: μέχρι πού θα έφτανες για να αλλάξεις τη μοίρα σου;