Αναζήτηση
"Το φετινό ήταν από τα χειρότερα που έχω δει ποτέ, δεν βλεπόταν" | iShow.gr
Ειδήσεις
"Το φετινό ήταν από τα χειρότερα που έχω δει ποτέ, δεν βλεπόταν"
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
14:14


Στο ethnos.gr έδωσε συνέντευξη ο μάγειρας Γιώργος Πορφύρης και μίλησε για όλους και για όλα.

Εξομολογήθηκε πως αποφάσισε να μπει στο Masterchef, πως του φάνηκε ο φετινός μαγειρικός διαγωνισμός, παραδέχθηκε ποια από όλες τις συνεργασίες που έκανε στην τηλεόραση ήταν η αγαπημένη του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επική φράση που είπε ο Ετεοκλής Παύλου «Είσαι μεγάλο νούμερο».



Πότε συνειδητοποιήσατε ότι θα ασχοληθείτε με το χώρο της μαγειρικής και ότι θα γίνετε μάγειρας;


Πολύ πίσω το 2005 αποφάσισα ν’ ασχοληθώ επαγγελματικά με τη μαγειρική. Πήγα και σπούδασα στο Ηράκλειο Κρήτης δύο χρόνια και στη συνέχεια εργάστηκα εκεί στο χώρο της εστίασης για ακόμη πέντε χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής και ήμουν καλός αλλά τελικά το άφησα για τη μαγειρική.


Και στο MasterChef πώς αποφασίσατε να μπείτε;

Ήταν να πάω στο πρώτο με τον Άκη Πετρετζίκη, αλλά ήμουν πολύ μικρός τότε. Όταν ξαναβγήκε στον αέρα μετά από επτά χρόνια, το είδα σαν διαφήμιση και σκέφτηκα να πάω αλλά δεν το τόλμησα εγώ αλλά ο σπιτονοικοκύρης μου! Μια μέρα μου ζήτησε μία φωτογραφία μου, την οποία τελικά χρησιμοποίησε για να κάνει την αίτηση στο παιχνίδι. Με πήραν τηλέφωνο να περάσω από οντισιόν, σάστισα αρχικά αλλά πήγα, μπήκα στο παιχνίδι και κατάφερα να φτάσω μέχρι την τελική τριάδα.


Το MasterChef σάς άνοιξε πόρτες;

Βεβαίως πάρα πολλές. Μπήκα σε δρόμους που δεν είχα φανταστεί ποτέ και έμεινα εκεί λόγω μαγειρικής και όχι λόγω αναγνωρισιμότητας και επειδή ήμουν σ’ ένα δημοφιλές σόου. Όσο διάσημος και να είσαι, αν δεν μαγειρεύεις δεν προχωράς.


Δηλαδή έχετε ακούσει περιπτώσεις παικτών που όταν βγήκαν από το παιχνίδι δεν δούλεψαν;

Το 85% των παιδιών που έχουν βγει από το MasterChef πρώτον είναι άνεργοι και δεύτερον τους έχουν διώξει κακήν κακώς από εστιατόρια και μαγαζιά. Όσοι μόνο είναι καλοί μάγειρες θα πετύχουν 100%.


Φέτος είδατε MasterChef;

Το φετινό ήταν από τα χειρότερα που έχω δει ποτέ, δεν βλεπόταν. Ήταν κάτι άλλο. Δεν ήταν κάτι σχετικό με τη μαγειρική. Μπορεί να κέρδισε ένας καλός μάγειρας και στην ουσία να δικαιώθηκε το παιχνίδι αλλά προσωπικά δεν μπορούσα να το παρακολουθήσω πάνω από 5 λεπτά.


Διατηρείτε επαφές με πρώην παίκτες και κριτές;

Έχω αποκτήσει δύο από τους καλύτερους μου φίλους, το Λέβις που είναι δεξί χέρι του Λεωνίδα Κουτσόπουλου και το Δημήτρη Παπαναγιώτου που δουλεύει με τον Πάνο Ιωαννίδη. Και με τα δύο παιδιά ήμουν το 2017 στο Master chef, εκεί τους γνώρισα. Με τους κριτές δεν έχω καμία σχέση.


Υπάρχει καλύτερη χημεία των Κοντιζά, Ιωαννίδη και Κουτσόπουλου έναντι της ομάδας που διαγωνιστήκατε εσείς (Κοντιζάς, Ιωαννίδης, Σκαρμούτσος);

Το MasterChef για μένα είναι ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, είναι αυτός που έκανε γνωστό το παιχνίδι, ήταν ο σταρ με την έννοια ότι ήξερε τι πρέπει να βγει από το παιχνίδι. Η νέα τριάδα των κριτών είναι οι σταρ.


Τρία χρόνια μετά έχει αλλάξει το παιχνίδι;

Έχει αλλάξει κατεύθυνση, η οποία είναι εμφανής. Το πρόγραμμα θέλει να δείξει την κακία κάποιων παικτών, την αγαθοσύνη, την ωριμότητα ενός μάγειρα. Είναι μεν λογικό αλλά από την άλλη ξεφεύγουμε από τη μαγειρική. Εγώ το βλέπω καθαρά σαν πρότζεκτ και θέλω ο προσανατολισμός να είναι στη μαγειρική.


Γιατί τα τατουάζ στους μάγειρες είναι πλέον στάνταρ;

Ο Σκαρμούτσος το έκανε μόδα, από κει και πέρα επειδή κι εγώ έχω πολλά μαγειρικά τατουάζ, θα σου πω ότι τα έκανα γιατί μου δίνουν δύναμη, για να μη χάσω το στόχο μου ότι έχω κάτι γραμμένο πάνω μου που αν ποτέ σκεφτώ μήπως έκανα λάθος στη ζωή μου να θυμηθώ τότε πως σκεφτόμουν για τη μαγειρική και να επανέλθω. Τα τατουάζ σου υπενθυμίζουν για ποιο λόγο συνεχίζεις να κάνεις αυτό που κάνεις.


Μπούλινγκ στις κουζίνες υπάρχει; Εσείς δεχθήκατε ποτέ;

Με αυτή την έννοια δεν θα το έλεγα, δεν έχω δει κάτι ακραίο. Είμαστε εργάτες, υπάρχει πίεση χρόνου, χώρου και ικανοτήτων και άμα δεν μπορείς να τα συνδυάσεις ίσως σε πιέσουν λίγο παραπάνω.


Πώς ήταν οι μέχρι τώρα συνεργασίες σας στο γυαλί; Αρχικά ήσασταν στη «Φωλιά των Κου Κου», στη Μενεγάκη, στο Λιάγκα και στο «Καλοκαίρι #not» πέρσι και φέτος. Ποιον απ’ όλους ξεχωρίζετε;

Στάθηκα πολύ τυχερός και είμαι περήφανος για όλες οι δουλειές. Με κλειστά μάτια όμως θα πω ότι ξεχωρίζω την Κατερίνα Ζαρίφη, τον Παύλο Σταματόπουλο και τον Ηλία Γκότση. Πέρασα τόσο ωραία πέρσι σαν να ήμουν διακοπές.


Και φέτος; Πώς τα πάτε με τα δύο ζευγάρια;

Και τα τέσσερα παιδιά, δεν υπάρχουν. Μπορεί να έχουν διαφορετικές ζωές, αλλά το κάθε ζευγάρι έχτισε τη σχέση του με αγάπη και σεβασμό ο ένας στον άλλο. Παρότι έχω κακή γνώμη για τις σχέσεις, με αυτά τα δύο ζευγάρια έχω αλλάξει γνώμη.


Η φράση που ξέφυγε στον αέρα από τον Ετεοκλή Παύλου «Είσαι μεγάλο νούμερο» σε σας απευθυνόταν;

Σε μένα, ποιον άλλον! Ο Ετεοκλής είναι η ψυχή της παρέας. Γελάμε πολύ. Το σχόλιο έγινε για μια φωτογραφία που ανέβασα στο instagram από το στούντιο με φόντο μια πισίνα.


Ποιος απ’ όλους έχει πιο πολλές γνώσεις μαγειρικής;

Ο Γρηγόρης και η Ναταλί είναι πιο έμπειροι


Σχετικά πρόσωπα
Γιώργος Πορφύρης
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551