Αναζήτηση:
The Hangover Part III (2013) – Κριτική
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013
04:02

Pame Cinema -

The Hangover3_2

“Wolfpack is back .. motherfuckers!”

Κι αυτό περίπου συνοψίζει το τι συμβαίνει στην τρίτη ταινία Hangover. Η δεύτερη ταινία είχε κατηγορηθεί ότι έμοιαζε με επανάληψη της πρώτης. Στην Bangkok. Με λιγότερο χιούμορ. Αυτή τη φορά ο Todd Phillips αποφασίζει να μην ακολουθήσει την ίδια συνταγή, αλλά να δώσει στην ιστορία του διαφορετικό μονοπάτι.

Παραμένει σε πρώτο πλάνο το πρωταγωνιστικό τρίδυμο, βάζοντας όμως μπροστάρη το μεγάλο ατού της τριλογίας, τον Alan, τον 42χρονο άντρα που έχει παραμείνει παιδί και χρειάζεται άμεσα ψυχιατρική παρέμβαση. O αδιαμφισβήτητα ταλαντούχος Zach Galifianakis παίζει με τα όρια της φάρσας, καφρίλας και awkward humor, αλλά προδίδεται από το σενάριο. O Bradley Cooper έρχεται ορεξάτος από την πολύ καλή του ερμηνεία στο Silver Linings Playbook (και την αντίστοιχη οσκαρική του υποψηφιότητα), αλλά το σενάριο δεν του επιτρέπει να αναπτύξει τον χαρακτήρα του και την ερμηνεία του, ώστε να αποτελέσει ενδιαφέρον αντίβαρο απέναντι στον “τυφώνα Γαλυφιανάκη”. Αυτό όμως που έχει κληθεί να κάνει, το κάνει καλά. Σοφά κρατάει τον χαρακτήρα του αντιπαθή με αδέξια και αναίσθητα σχόλια. Ελλιπή ανάπτυξη όμως έχει κι ο χαρακτήρας του Ed Helms, ο οποίος έχει αποδείξει την αξία του ως κωμικός στο αμερικάνικο The Office.

Ο Mr. Chow (Ken Jeong) είναι εδώ παρασύροντας για άλλη μια φορά σε μπελάδες τους ήρωες, ο Doug (Justin Bartha) εξαφανίζεται διακριτικά όπως σε κάθε ταινία της τριλογίας. Μια ευχάριστη προσθήκη είναι ο gangster Marshall, που τον ερμηνεύει ο πάντα εξαιρετικός John Goodman. Δεν αρκεί όμως για να ανεβάσει την ταινία πάνω από το επίπεδο του μετρίου, μιας και το ισχνό σενάριο προκαλεί σε ελάχιστα σημεία γέλιο, με τα καλύτερα gags να έχουν προδοθεί  στο τρέηλερ.

Συνοψίζοντας η ταινία δεν έχει τη φρεσκάδα, την έκπληξη και το έξυπνα κάφρικο χιούμορ της πρώτης ταινίας. Σε γενικές γραμμές θα αρέσει σε όσους απόλαυσαν το The Hangover Part II, αλλά για τους υπόλοιπους θα περάσει αδιάφορη.

Σημείωση: Η ταινία περιέχει μια από τις πιο παράξενες καραόκε διασκευές που έχουν ακουστεί του Hurt των Nine Inch Nails, τραγουδισμένο από τον Mr. Chow (!!). Επίσης περιμένετε μετά τους τίτλους τέλους, καθώς έχει post credit scene όπως και τα δυο προηγούμενα Hangover.

Βαθμολογία: 3 στα 10

The Hangover Part III (2013) – Κριτική

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα