Αναζήτηση:
The Girl [TV] – H σχέση του Χίτσκοκ και της Τίππι Χέντρεν σε ταινία του HBO
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012
14:22

Pame Cinema -

Η Τίππι Χέντρεν ήταν 33 χρονών το 1963 όταν έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο υπό τη διεύθυνση του μεγάλου δάσκαλου του σασπένς Άλφρεντ Χίτσκοκ στα Πουλιά.

Ο σκηνοθέτης είχε δει την Χέντρεν σε ένα διαφημιστικό το 1962 και αμέσως της έκανε συμβόλαιο συνεργασίας, η οποία απέφερε και το Μάρνι το 1964.

Ωστόσο η σχέση του Χίτσκοκ με την ψυχρή καλλονή δεν ήταν η καλύτερη και η συνεργασία τους δεν ήταν η πλέον αγαστή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας, ο σκηνοθέτης είχε εμμονή μαζί της και όταν απέκρουσε τις πιεστικές προτάσεις του, την εκδικήθηκε με όποιον τρόπο μπορούσε. Ενώ της είχε υποσχεθεί πως τα πουλιά θα ήταν ψεύτικα με μηχανικά φτερά, όταν έφτασε στα γυρίσματα διαπίστωσε πως τα πουλιά ήταν πραγματικά, με αποτέλεσμα μετά από πέντε ημέρες γυρισμάτων να πάθει σοκ και να της συστήσει ο γιατρός να μείνει στο κρεβάτι, πράγμα που δεν επέτρεψε ο Χίτσκοκ. Επίσης φαίνεται πως προσπάθησε να καταστρέψει και την καριέρα της, καθώς όταν η Χέντρεν αργότερα είχε προτάσεις για καλούς ρόλους, ο Χίτσκοκ μεσολαβούσε στους σκηνοθέτες για να μην την προσλάβουν.

Αυτά και άλλα πολλά παρουσιάζονται στο The Girl, παραγωγής HBO που στο ρόλο της Τίππι Χέντρεν θα είναι η Sienna Miller, ενώ τον Άλφρεντ Χίτσκοκ θα ερμηνεύσει ο Toby Jones και η Imelda Staunton θα υποδυθεί την σύζυγό του Άλμα.

Η ταινία θα προβληθεί στις 20 Οκτωβρίου στο HBO και τα Χριστούγεννα στο ΒΒC.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του κινηματογραφικού Hitchcock με τον Anthony Hopkins στον ρόλο του Χίτσκοκ που θα αφορά τα γυρίσματα του Ψυχώ και θα βγει στις αίθουσες το 2013.

Στις φωτό παρακάτω η Sienna Miller ως Τίππι Χέντρεν και η Tippi Hedren στα Πουλιά.

 

 

 

 

 

The Girl [TV] – H σχέση του Χίτσκοκ και της Τίππι Χέντρεν σε ταινία του HBO

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα