Αναζήτηση:
Σύσταση του ΕΣΡ στα ΜΜΕ για το δημοψήφισμα
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015
10:59
«Αίσθημα ευθύνης» στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το δημοψήφισμα συστήνει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσής του με ανακοίνωσή του.
Αναλυτικά, αναφέρεται:
«Εν όψει του προκηρυχθέντος δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, το ΕΣΡ καλεί τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς να τηρούν τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ιδίως να μεταδίδουν με αίσθημα ευθύνης και με πληρότητα κάθε είδηση ή άποψη που σχετίζεται με το ερώτημα που διατυπώθηκε με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής και το οποίο θα τεθεί στην κρίση του Ελληνικού λαού την ερχομένη Κυριακή.

Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να παρουσιάζουν τις ειδήσεις με τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία που επιβάλλουν οι συνθήκες, ανεπηρέαστοι από τις τυχόν προσωπικές τους πεποιθήσεις, ώστε να διαφυλάσσεται η αντικειμενικότητα και να μην προκαλείται αναίτια σύγχυση και πανικός στο κοινό. Οφείλουν επίσης να αποφεύγουν την μετάδοση μη εξακριβωμένων ειδήσεων, να αναγνωρίζουν και να σέβονται έμπρακτα τη διατύπωση διαφορετικών απόψεων και να συμβάλλουν στην ελεύθερη μετάδοσή τους, υπερασπιζόμενοι έτσι τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της γνώμης».

Πηγή: www.tvnea.com
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο