Αναζήτηση:
Οθέλλος του Σαίξπηρ, σε απευθείας μετάδοση από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, στις 26 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013
13:27


 Δέκα χρόνια πριν, μόλις είχε αναλάβει τη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, ο Νίκολας Χάιτνερ ανέβασε έναν εξαιρετικό, σύγχρονο Ερρίκο Ε’ με σαφή αναφορά στον πόλεμο του Ιράκ, και πρωταγωνιστή τον Αντριαν Λέστερ.

Οι δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες συναντώνται φέτος και πάλι στη σκηνή, με αφορμή ένα ακόμη αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, τον Οθέλλο. Πρόκειται για μια συναρπαστική παραγωγή, ένα σφιχτοδεμένο δυνατό ψυχολογικό θρίλερ, που στη διάρκεια των τριών ωρών που διαρκεί, στιγμή δεν χάνει τη δραματική του ένταση. 

O ‘Othello’ είναι η πρώτη της φετινής σειράς μεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, που το Μέγαρο Μουσικής για τέταρτη συνεχή χρονιά προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό, σε συνεργασία με την Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο.

 Το έργο θα μεταδοθεί ζωντανά από το θέατρο Olivier του Λονδίνου, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στην Αιθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στις 9 μμ, με ελληνικούς υπότιτλους.  

Στον ομώνυμο ρόλο ο βραβευμένος με το Ολίβιε, Αντριαν Λέστερ, στον ρόλο του διπρόσωπου Ιάγου ο επίσης βραβευμένος με Ολίβιε, Ρόρι Κινίαρ, τον ρόλο της εύθραυστης και ενθουσιώδους Δυσδαιμόνας έχει η Ολίβια Βινάλ, ενώ τον Κάσιο ερμηνεύει ο Τζόναθαν Μπαίηλυ. Η σκηνοθεσία είναι του Νίκολας Χάιτνερ.  

 

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 14 €, 7 € (φοιτητικά)

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333

 


Πηγή: athensbars.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα