Αναζήτηση:
American Sniper (2015) – Το πιο θανάσιμο όπλο, το πιο μεγάλο θύμα
Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015
10:34

Pame Cinema -

Ο Clint Eastwood μπορεί φέτος να συμπληρώνει τα 85 του χρόνια, ωστόσο παραμένει ενεργός και δημιουργικός, προσφέροντάς μας μια νέα ταινία με το αγαπημένο του θέμα, τον πόλεμο και τις καταστρεπτικές συνέπειες που έχει στον ανθρώπινο ψυχισμό και τη δομή της κοινωνίας.

Το American Sniper, μια από τις 8 υποψήφιες ταινίες για Όσκαρ εφέτος και συνολικά με 6 υποψηφιότητες, περιγράφει την πραγματική ιστορία ενός ελεύθερου σκοπευτή, του Κρις Κάιλ, ο οποίος μετά την 11 Σεπτεμβρίου κατατάχτηκε στους SEALS και έγινε θρύλος στην πολεμική ιστορία των ΗΠΑ σκοτώνοντας 255 άτομα, 160 από τα οποία επιβεβαιώθηκαν από το Πεντάγωνο. Ο Κάιλ επέστρεφε κάθε φορά σπίτι μετά από μια θητεία, αλλά δεν μπορούσε να αφήσει τον πόλεμο πίσω του, έτσι έκανε 4 θητείες συνολικά ανάμεσα στο 2003 και το 2009, ανίκανος να προσαρμοστεί στην ειρηνική ζωή και να αφοσιωθεί στην οικογένειά του.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουμε τον Bradley Cooper, υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερης ανδρικής ερμηνείας ως Κρις Κάιλ και τη Sienna Miller στο ρόλο της συζύγου του Taya.

Η ταινία βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Κρις Κάιλ, με τίτλο «American Sniper: H Αυτοβιογραφία του πιο Θανάσιμου Ελεύθερου Σκοπευτή στη Στρατιωτική Ιστορία των ΗΠΑ» που εκδόθηκε το 2012 και έμεινε για 37 εβδομάδες στη λίστα των best seller των New York Times. Το βιβλίο έχει μεταφέρει σε σενάριο ο Jason Hall, που και αυτός είναι υποψήφιος για Όσκαρ.

Η έκδοση του βιβλίου συνοδεύτηκε και από μια δικαστική διαμάχη η οποία ακόμα εκκρεμεί, γιατί σε ένα κεφάλαιο ο Κάιλ κατηγόρησε έναν πρώην βατραχάνθρωπο και πρώην κυβερνήτη της Μινεσότα, τον Jesse Ventura, για καθύβριση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ και της Αμερικής. O Jesse Ventura μήνυσε την εκδοτική εταιρεία για σύνολο ποσού 2 εκ. δολαρίων, η οποία επανέκδωσε το βιβλίο αφαιρώντας το σχετικό κεφάλαιο.

Το American Sniper έχει προγραμματιστεί για προβολής στις Ελληνικές αίθουσες για τις 19 Φεβρουαρίου 2015.

Το επίσημο poster:

american-sniper-poster

American Sniper (2015) – Το πιο θανάσιμο όπλο, το πιο μεγάλο θύμα

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα