Αναζήτηση:
Oldboy (2013) – Πρώτο και ακατάλληλο trailer
Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013
13:02

Pame Cinema -

Πρώτο trailer του πολυαναμενόμενου remake του Oldboy, της θρυλικής ταινίας του Chan-wook Park, που κέρδισε και το μεγάλο βραβείο στο φεστιβάλ των Καννών το 2003. Ο Spike Lee δέκα χρόνια μετά βασίζει τη δική του εκδοχή στο αυθεντικό γιαπωνέζικο manga των Garon Tsuchiya και Nobuaki Minegishi πάνω στο οποίο είχε στηριχτεί και ο Park, ενώ τη μεταφορά σε σενάριο έχει κάνει ο Mark Protosevich (I am Legend, Thor).

Πρωταγωνιστής είναι ο Joe Doucette (Josh Brolin) που είναι φυλακισμένος για 20 χρόνια (στην ταινία του Park ήταν 15 χρόνια) σε ένα κελί που μοιάζει με δωμάτιο ξενοδοχείου από κάποιον αόρατο τιμωρό και για λόγους που δεν είναι δυνατόν να κατανοήσει. Η απελευθέρωσή του, που είναι το ίδιο αναιτιολόγητη όσο και η κράτησή του, σηματοδοτεί την αρχή της εκδικητικής μανίας που τον καταλαμβάνει, πράγμα που σημαίνει σκηνές υπερβολικής βίας – κάτι που θα ικανοποιήσει και τους fans της original ταινίας – αλλά και μια σειρά από απρόβλεπτα γεγονότα καθώς θα ανακαλύψει πως γύρω του εξυφαίνονται συνομωσίες και πως το μαρτύριό του δεν έχει τελειώσει.

Στο trailer βλέπουμε να περνούν τα 20 χρόνια που κρατείται ο Douchette φυλακισμένος μέσα από ένα montage σημαντικών γεγονότων που ξεκινoύν με την εκλογή του Bill Clinton και περιλαμβάνουν την επίθεση στους δίδυμους πύργους την 11η Σεπτεμβρίου, τον τυφώνα Κατρίνα, αλλά και την εκλογή του Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ.  Η χαρακτηριστική σκηνή με το σφυρί φαίνεται ότι επαναλαμβάνεται, αλλά κατά πόσο θα καταφέρει ο Lee να δημιουργήσει την ίδια ζοφερή ατμόσφαιρα που είχε καταφέρει ο Park και το στυλιζαρισμένο ύφος της που είχε εντυπωσιάσει, μένει να το δούμε.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Samuel L. Jackson, Elizabeth Olsen και Sharlto Copley που θα είναι ο κύριος «κακός».

Το Oldboy θα κάνει πρεμιέρα στην Αυστραλία στις 17 Οκτωβρίου 2013 ενώ στις ΗΠΑ θα παιχτεί στις 25 Οκτωβρίου.

Μαζί και το (όχι καλό) επίσημο poster:

oldboy-official-first-movie-poster

  

 

Oldboy (2013) – Πρώτο και ακατάλληλο trailer

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα