Αναζήτηση:
Ain’t Them Bodies Saints (2013) – Οι νέοι Μπόνι και Κλάιντ
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013
16:42

Pame Cinema -

Νεο-νουάρ που διαδραματίζεται την δεκαετία του ’70 με σκηνικό τους λόφους του Τέξας και με βασικούς χαρακτήρες ένα τρίο, τον Bob Muldoon  τον οποίο υποδύεται ο Casey Affleck, την σύζυγόςτου, Ruth Guthrie (Rooney Mara) και τον σερίφη Patrick Wheeler (Ben Foster).

Ο Bob και η Ruth είναι ένα ζευγάρι που μπλέκει με τον νόμο όταν η τελευταία πυροβολεί και σκοτώνει έναν αστυνομικό. Ο σύζυγός της τότε αναλαμβάνει την ευθύνη και οδηγείται στην φυλακή. Ο Bob καταφέρνει μετά από κάποιο διάστημα να δραπετεύσει και αναζητά την μοναδική του αγάπη και το παιδί τους. Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η Ruth έχει ήδη μπλέξει ερωτικά με τον σερίφη Patrick. Και ενώ έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό, πρέπει ν’ αποφασίσει εάν θα πει την αλήθεια και θα σώσει τον άντρα της ή θα διαλέξει να προφυλάξει την καινούργια της ζωή και σχέση.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του David Lowery που είναι ουσιαστικά η πρώτη μεγάλη δουλειά του, έχοντας κάνει ακόμη 3 ταινίες  μικρότερου βεληνεκούς και αρκετές μικρού μήκους. Στο ελληνικό κοινό είναι γνωστός από την συμμετοχή της ταινίας του ‘St. Nick’, στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 2009 που ήταν υποψήφιο για τον “Χρυσό Αλέξανδρο”.

Tο καστ του Ain’t Them Bodies Saints είναι πολύ καλό και σύμφωνα με τους κριτικούς που είδαν την ταινία στο φεστιβάλ του Sundance του 2013 αξιοσημείωτη είναι η ερμηνεία του Casey Affleck που ξεφεύγει από την σκιά του μεγάλου του αδελφού Ben.  Η αλήθεια είναι ότι ο μικρός Affleck μας έχει δώσει εξαιρετικές ερμηνείες και σε προηγούμενες ταινίες του όπως  στο “The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford” που του χάρισε μια υποψηφιότητα για Oscar.

To Ain’t Them Bodies Saints  θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 16 Αυγούστου 2013.

Μαζί και η πολύ ενδιαφέρουσα ‘artistic’ αφίσα:

 

 

Ain’t Them Bodies Saints (2013) – Οι νέοι Μπόνι και Κλάιντ

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα