Αναζήτηση:
«Έφυγε» στα 95 του ο Νέλσον Μαντέλα
Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013
09:54
Την τελευταία του πνοή άφησε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Νέλσον Μαντέλα, σε ηλικία 95 ετών.

«Ο Νέλσον Μαντέλα, ο πατέρας της δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής, άφησε απόψε την τελευταία του πνοή, μετά από μακρά, άνιση μάχη με το θάνατο... Έφυγε εν ειρήνη στο σπίτι του, στο Γιοχάνεσμπουργκ, περιστοιχισμένος από τα μέλη της οικογένειάς του... Το έθνος μας έχασε τον καλύτερο γιό του», είπε, μεταξύ άλλων, ο νυν πρόεδρος της χώρας, Τζέικομπ Ζούμα, στο κρατικό κανάλι, κάνοντας γνωστή την θλιβερή είδηση.

Ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής και σύμβολο του αγώνα κατά του Απαρτχάιντ, νοσηλευόταν στο σπίτι του μετά από περίπου τρεις μήνες στο νοσοκομείο, λόγω καρκίνου στον πνεύμονα.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας αυτήν την ώρα είναι με την οικογένειά του, στην οποία οφείλουμε ευγνωμοσύνη διότι θυσίασε πολλά για να είναι ελεύθερος ο λαός μας», συνέχισε ο Ζούμα -που ήταν ντυμένος στα μαύρα και εμφανώς συγκινημένος- αναφερόμενος ονομαστικά στη σύζυγό του Γκράσα Μασέλ, την πρώην σύζυγό του Ουίνι Μαντέλα, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά του.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ο Μαντέλα θα κηδευτεί δημοσία δαπάνη και οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες έως και την τέλεση της κηδείας του.


Πηγή: newspiper
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα