Αναζήτηση
Τα Σταφύλια της Οργής - Εκδίδεται το χειρόγραφο του αριστουργήματος του Τζον Στάινμπεκ | iShow.gr
Ειδήσεις
Τα Σταφύλια της Οργής - Εκδίδεται το χειρόγραφο του αριστουργήματος του Τζον Στάινμπεκ
Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021
17:38


«Μες στην ψυχή του λαού μεστώνουν και βαραίνουν τα σταφύλια της οργής, βαραίνουν για τον τρύγο. Οι άνθρωποι έρχονται με δίχτυα να ψαρέψουν πατάτες από το ποτάμι, μα οι φύλακες τους συγκρατούν μακριά˙ έρχονται με αυτοκίνητα που βροντολογούν για να πάρουν τα πεσμένα πορτοκάλια, μα είναι ραντισμένα με πετρόλαδο».

Με τα "Σταφύλια της οργής" καθιερώθηκε μαζί με τον Φώκνερ και τον Χέμινγουεϊ ως ένας από τους τρεις μεγάλους σύγχρονους Αμερικανούς συγγραφείς.

Η νέα αυτή έκδοση ξεκινάει με τις λέξεις«New Start»(«Καινούρια Αρχή») σε κεφαλαία. Ο Στάινμπεκ, επίσης, σημειώνει στην αρχή τη φράση«Big Writting»,για να υπενθυμίσει στον εαυτό του να διατηρεί τα γράμματα του ευανάγνωστα.

«Αυτό πρέπει να γίνει ένα καλό βιβλίο. Απλώς πρέπει. Δεν έχω άλλη επιλογή. Πρέπει να γίνει μακράν το καλύτερο που έχω γράψει ποτέ- αργά αλλά σταθερά, η μια πληροφορία να διαδέχεται την άλλη έως ότου αναδυθεί μια συνολική εικόνα και εμπειρία», έγραφε ο συγγραφέας εκείνη την περίοδο στο ημερολόγιο του.

Σύμφωνα με την μελετήτρια του Στάινμπεκ, Susan Shillinglaw, το χειρόγραφο αποκαλύπτει τη συμβολή της γυναίκας του Κάρολ, με την οποία χώρισαν το 1941. Η δουλειά της στο βιβλίο είναι σημαντική και η συμβολή της μεγάλη.

Το μυθιστόρημα θα εκδοθεί από τον ανεξάρτητο εκδοτικό οίκο SP Books και θα περιέχει σημειώσεις του συγγραφέα με μικροσκοπικά γράμματα, όπως συνήθιζε να γράφει.

Ο συγγραφέας είχε καταπιαστεί με το ίδιο θέμα της μετανάστευσης στο έργο του L’Affaire Lettuceberg το οποίο όμως στη συνέχεια κατέστρεψε.

Συνέγραψε συνολικά είκοσι επτά βιβλία, τα οποία περιλαμβάνουν 16 μυθιστορήματα, έξι πραγματικές ιστορίες και πέντε συλλογές διηγημάτων. Το 1962 ο Στάινμπεκ τιμήθηκε με τοΒραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Πηγή: https://www.koutipandoras.gr/
Σχετικά πρόσωπα
Τζον Στάινμπεκ
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551