Αναζήτηση:
O Benedict Cumberbatch απολογείται ταπεινά
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015
14:34

Pame Cinema -

Στις 21 Ιανουαρίου ο Benedict Cumberbatch έδωσε μια συνέντευξη στο show του Tavis Smiley, στο αμερικανικό δίκτυο PBS, στη διάρκεια της οποίας υποστηρίζοντας τους συναδέλφους του μαύρους ηθοποιούς έκανε το σφάλμα να τους αποκαλέσει «έγχρωμους», μια ορολογία που πλέον συγκαταλέγεται στις ρατσιστικές.

Η αναφορά αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και σχολίων σε όλο τον κόσμο και έγινε πρώτη είδηση σε όλα τα ειδησεογραφικά μέσα, το διαδύκτιο και τα social media.

O βρετανός ηθοποιός με την εκπληκτική φωνή, που από το Sherlock εκτοξεύτηκε στους A-listers και επιλέγει ποιοτικούς ρόλους, προχώρησε χθες σε δημόσια απολογία. Μια απολογία που φαίνεται βαθιά, ειλικρινής και χωρίς δικαιολογίες.

«Είμαι συγκλονισμένος για την προσβολή που προκάλεσα χρησιμοποιώντας αυτήν την απαρχαιωμένη ορολογία. Εκφράζω την ειλικρινή μου συγγνώμη. Δεν έχω καμια δικαιολογία που υπήρξα ηλίθιος και γνωρίζω πως η ζημιά έχει γίνει. Μπορώ μόνο να ελπίζω πως το περιστατικό αυτό θα τονίσει την ανάγκη για τη σωστή χρήση μιας ορολογίας που να είναι ακριβής και όχι προσβλητική. Η πιο ντροπιαστική πτυχή αυτής της ιστορίας για μένα είναι ότι μιλούσα για τη φυλετική ανισότητα στο χώρο του θεάματος στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ανάγκη για ταχεία βελτίωση στον κλάδο μας, όταν χρησιμοποίησα τον όρο  […] 

Νιώθω πόσο εντελώς ανόητος είμαι και ενώ λυπάμαι που προσέβαλα ανθρώπους και μαθαίνω από τα λάθη μου με έναν τέτοιο δημόσιο τρόπο, παρακαλώ να είστε βέβαιοι πως μαθαίνω. Ζητώ και πάλι συγνώμη για όποιον προσέβαλα με αυτήν την αλόγιστη χρήση ακατάλληλης γλώσσας για ένα ζήτημα που επηρεάζει τους φίλους μου και για τους οποίους ενδιαφέρομαι βαθιά». 

Τον ηθοποιό υποστήριξε ο συνάδελφός του και φίλος του David Oyelowo, o οποίος υποδύεται τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην ταινία Selma, λέγοντας πως είναι «γελοίο» και πως «αν προσέξετε τι πραγματικά έλεγε, είναι ξεκάθαρο πως είναι ένθερμος οπαδός των μαύρων ηθοποιών».

Στη συνέχεια τον εκθείασε για την εκπληκτική του ερμηνεία στο The Imitation Game και κατέληξε πως και αυτό το θέμα είναι ένα από τα πολλά που τροφοδοτεί τον τύπο για λίγο και μετά χάνεται για πάντα.

 

O Benedict Cumberbatch απολογείται ταπεινά

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα