Αναζήτηση:
Captain Phillips (2013) – O Tom Hanks αιχμάλωτος από Σομαλούς πειρατές
Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012
21:01

Pame Cinema -

Ο Tom Hanks συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Paul Greengrass, o οποίος έχει αναλάβει να σκηνοθετήσει τη μεταφορά μιας πραγματικής ιστορίας αιχμαλωσίας στην μεγάλη οθόνη.

Το 2009, το εμπορικό πλοίο Alabama με πλοίαρχο τον Richard Philips, κατευθυνόταν προς την Μομπάσα της Κένυα όταν δέχτηκε επίθεση από ένοπλους Σομαλούς πειρατές 240 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Σομαλίας. Το πλήρωμα του εμπορικού που ήταν εκπαιδευμένο σε θέματα πειρατείας κατάφερε και μετέφερε τον έλεγχο της γέφυρας σε ειδικό ασφαλές δωμάτιο και ακινητοποίησαν το πλοίο, μην επιτρέποντας στους πειρατές να το κινήσουν, όμως τελικά αυτοί αιχμαλώτισαν τον πλοίαρχο Philips και μετά από ανεπιτυχείς διαπραγματεύσεις διέφυγαν με τον όμηρό τους με μια σωσίβια λέμβο.

Την διάσωσή του ανέλαβαν οι ειδικές δυνάμεις οι οποίες είχαν σπεύσει στον θαλάσσιο χώρο της πειρατείας, οι οποίες το πέτυχαν μετά από 3 ημέρες, σκοτώνοντας τρεις από τους τέσσερις πειρατές και συλλαμβάνοντας τον τέταρτο ο οποίος δικάστηκε στις ΗΠΑ και καταδικάστηκε σε 33 χρόνια φυλακή.

Αυτή ήταν η πρώτη πειρατεία που έγινε σε εμπορικό σκάφος Αμερικανικών συμφερόντων από τις αρχές του 19ου αιώνα, δηλαδή για 200 χρόνια.

Ο πραγματικός πλοίαρχος Phillips έγραψε το A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALS, and Dangerous Days at Sea στο οποίο αφηγείται την περιπέτειά του και που τα κινηματογραφικά δικαιώματα απέκτησε η Columbia με την έκδοσή του.

Το σενάριο έχει ανατεθεί στον Billy Ray, που έχει γράψει τα σενάρια για το Play of State και The Hunger Games, ενώ στην παραγωγή είναι ο Scott Rudin και ο Kevin Spacey.

Μαζί με τον Tom Hanks που ερμηνεύει τον ομότιτλο ρόλο θα είναι η Catherine Keener ως Andrea Phillips, o David Warshofsky στο ρόλο του λοστρόμου  και ο Max Martini στο ρόλο του αρχηγού των SEALS.

O πραγματικός πλοίαρχος Phillips, που συναντήθηκε με τον Tom Hanks και όπως δήλωσε θα χρειαζόταν να προσθέσει μερικά κιλά για να του μοιάσει, συνέβαλε συμβουλευτικά στην δημιουργία της ταινίας ώστε τα γεγονότα να μην απομακρύνονται από την πραγματικότητα.

 Τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί και η ταινία βρίσκεται στην τελική παραγωγή, ενώ έχει προγραμματιστεί να βγει στις αίθουσες στις ΗΠΑ στις 11 Οκτωβρίου 2013.

Captain Phillips (2013) – O Tom Hanks αιχμάλωτος από Σομαλούς πειρατές

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα