Αναζήτηση:
Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα (Zarafa, 2012)
Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012
22:22

Pame Cinema -

To 1824 όταν ο Οθωμανικός στρατός βρισκόταν σε δύσκολη θέση λόγω της Ελληνικής επανάστασης του ΄21, ο Σουλτάνος Μωάμεθ Β’ ζήτησε από τον Πασά της Αιγύπτου Μωχάμετ Αλί να προσπαθήσει να πείσει του Γάλλους να σταματήσουν να υποστηρίζουν τους Έλληνες. Ο Γάλλος πρόξενος στην Αίγυπτο έπεισε τον πασά πως ένα πολύ σημαντικό δώρο προς τον Γάλλο Βασιλιά Κάρολο Ι’ θα βοηθούσε για να ακουστεί το αίτημά του. Το δώρο του Πασά ήταν η Ζαράφα, μια νεαρή καμηλοπάρδαλη, η πρώτη που έφτασε στην Ευρώπη και που έγινε αντικείμενο μεγάλου θαυμασμού στο Παρίσι, όπου χιλιάδες άνθρωποι την επισκέφτηκαν στο Jardin des Plantes.

Αυτήν την πραγματική ιστορία έχει σαν βάση ‘Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα’, που διηγείται την ιστορία του Μακί, ενός νεαρού αγοριού στην Αφρική που δραπετεύει από εμπόρους σκλάβων, γίνεται φίλος με την Ζαράφα την καμηλοπάρδαλη, διασχίζει την έρημο, συναντά έναν πειρατή και στο τέλος κάνει ένα μεγάλο ταξίδι από την Αφρική μέχρι το Παρίσι.

Ταινία κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία των Remi Bezancon και Jean-Christophe Lie και το σενάριο του Remi Bezancon και του Alexander Abela.

Η ταινία δημιούργησε θέμα στη Γαλλία, καθώς κατηγορήθηκε για διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας, ότι δεν φέρθηκαν καλά στην Ζαράφα στον ζωολογική κήπο που την φιλοξένησαν, με αποτέλεσμα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας να κάνει μια έκθεση νε τίτλο ‘Η πραγματική ιστορία της Ζαράφα’ για να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα θα προβληθεί στις Ελληνικές αίθουσες στις 8 Νοεμβρίου 2012.

Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα (Zarafa, 2012)
Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα