Αναζήτηση:
«Δύο γυναίκες χορεύουν» στο Ιλίσια Βολανάκης, από τις 23 Οκτωβρίου
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013
19:41


Eνα από τα πιο ζεστά και ατμοσφαιρικά θέατρο της Αθήνας, το Ιλίσια Βολανάκης, πλήρως ανακαινισμένο, επαναλειτουργεί τον Οκτώβριο... Η σκηνή του, που έχει ταυτιστεί με σπουδαίες παραστάσεις (''Ρόουζ'', ''Συλλέκτης'', ''Πέτρες στις τσέπες του'', ''Οσκαρ'', ''Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου'', ''Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες'' κ.α.) ετοιμάζεται να φιλοξενήσει από τις 23 Οκτωβρίου,  ακόμα μία θεατρική επιτυχία με ένα γυναικείο ντουέτο για ρεσιτάλ. 

Η Χρυσούλα Διαβάτη και η Θάλεια Ματίκα, θα συνυπάρξουν καλλιτεχνικά, σε σκηνοθεσία Τάσου Ιορδανίδη, στην κεντρική παραγωγή του θεάτρου, με τη βραβευμένη δραματική κομεντί ''Δύο γυναίκες χορεύουν'' του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ, ο οποίος είναι ο σημαντικότερος σύγχρονος Καταλανός συγγραφέας. 

Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά σε ελληνική σκηνή. Γράφτηκε το 2008, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και διακρίσεις (βραβείο Μαχ καλύτερου έργου και παράστασης 2012).

 

Η υπόθεση του έργου :

Mία δύστροπη ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία ζει απομονωμένη από τον κόσμο σε ένα ρημαγμένο διαμέρισμα. 

Μία νεαρή κοπέλα, με ένα ένοχο μυστικό που την έχει στοιχειώσει και την έχει αποκόψει από την κοινωνική ζωή. 

Αναγκάζονται να συνυπάρξουν, όταν η κόρη της ηλικιωμένης προσλαμβάνει τη νεαρή, για να καθαρίζει και να τακτοποιεί το σπίτι της μητέρας της… 

Οι δύο τους αποφασίζουν να ''χορέψουν'', όχι στο ρυθμό που τους υπαγορεύει ο περίγυρος αλλά στο ρυθμό που επιλέγουν οι ίδιες, σ' ένα έργο - ύμνο για την ζωή αλλά και την έννοια της αγάπης.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΙΛΙΣΙΑ-ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ

Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια 

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων :

Τετάρτη 19:00

Πέμπτη 21:00

Παρασκευή 21:00

Σάββατο 21:00

Κυριακή 19:00

 

Τιμές εισιτηρίων :

Γενική είσοδος : 16 ευρώ

Φοιτητικό / Ανέργων : 12 ευρώ

 

 


Πηγή: athensbars.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα