Αναζήτηση
Lone Survivor (2013) – Πρώτο trailer και πόστερ | iShow.gr
Ειδήσεις
Lone Survivor (2013) – Πρώτο trailer και πόστερ
Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013
20:44

Pame Cinema -

Πέρσι είχαμε το θαυμάσιο Zero Dark Thirty της Bigelow, φέτος έχουμε το Lone Survivor του Peter Berg, μάλλον στον αντίποδα όμως από πλευράς σκηνοθετικής προσέγγισης.

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα το Lone Survivor αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας τεσσάρων Seal που στη διάρκεια της αποστολής τους για να εξουδετερώσουν ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των Ταλιμπάν και πιθανό συνεργάτη του Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2005 στο Αφγανιστάν, έπεσαν σε παγίδα από την οποία – όπως υποδεικνύει και ο τίτλος – διέφυγε ζωντανός μόνο ένας.

Τον κεντρικό ρόλο έχει ο Mark Wahlberg και μαζί του είναι οι Taylor Kitsch που μετά από τρεις αποτυχημένες ταινίες στη σειρά (Battleship, John Carter και Savages) προσπαθεί να επιπλεύσει, Emile Hirsch (Killer Joe, Twice Born), Ben Foster (Contraband), Eric Bana (Troy, Hanna) και Alexander Ludwig (The Hunger Games).

To σενάριο είναι επίσης του σκηνοθέτη Berg (Battleship) και βασίζεται στο βιβλίο που έχει γράψει ο Marcus Luttrell, ο μοναδικός επιζών της αποστολής. Ο Berg δέχτηκε να σκηνοθετήσει το Battleship μόνο επειδή η Universal του είχε υποσχεθεί πως θα προχωρήσει και στο Lone Survivor, που από το 2007 που εκδόθηκε έγινε το πάθος του για να το μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη. Βέβαια υπάρχει μια απόκλιση από τα πραγματικά γεγονότα (οι πιο αξιόπιστες μαρτυρίες δεν αθροίζουν τους Ταλιμπάν που τους επιτέθηκαν πάνω από 15-20 στην καλύτερη περίπτωση ενώ εδώ φαίνονται τουλάχιστον διπλάσιοι), αλλά αυτές οι υπερβολές είναι μάλλον αναμενόμενες.

To Lone Survivor θα κάνει μια περιορισμένη προβολή στις 27 Δεκεμβρίου 2013 για να έχει δικαίωμα να ‘παίξει’ στην Οσκαρική σαιζόν και θα βγει σε ευρεία διανομή στις 10 Ιανουαρίου.

Μαζί με το trailer κυκλοφόρησε και το poster:

Lone Survivor (2013) – Πρώτο trailer και πόστερ

Πηγή: pame-cinema.gr
Σχετικά πρόσωπα
Πίτερ Μπεργκ
Μαρκ Γουόλμπεργκ
Τέιλορ Κιτς
Εμίλ Χιρς
Μπεν Φόστερ
Έρικ Μπάνα
Αλεξάντερ Ludwig
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: webmaster@ishow.gr
Δελτία τύπου: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551